Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Euro 2024

Slovenija v Nemčiji drugačna in neugodna za najboljše

Naša reprezentanca je imela v letošnjih treh tekmah povsem različne nasprotnike. Najboljša proti najmočnejšemu. Josip Iličić je le adut z rezervne klopi.
Slovenska nogometna reprezentanca bo pred odhodom v Nemčijo igrala le še eno pripravljalno tekmo, v soboto proti Bolgariji. FOTO: Leon Vidic/Delo
Slovenska nogometna reprezentanca bo pred odhodom v Nemčijo igrala le še eno pripravljalno tekmo, v soboto proti Bolgariji. FOTO: Leon Vidic/Delo
5. 6. 2024 | 16:10
5. 6. 2024 | 16:27
4:42

V nadaljevanju preberite: 

Selektor Matjaž Kek je imel v letošnjih tekmah tri povsem nasprotujoče si tekmece. Avtsajderja Malto, kandidata za osvojitev lovorike Portugalsko in zdaj še igrivo Armenijo. Vselej je Slovenija dosegla po dva gola. Rezultatsko najslabše so jo Slovenci odnesli proti najslabši Malti (2:2), Portugalce so senzacionalno premagali (2:0), proti skoraj idealnemu sparing tekmecu, kot je bila Armenija, pa so v strokovnem štabu najbrž dobil najboljši vpogled v možnosti in sposobnosti moštva. Še posebej v drugem polčasu, ko je kavkaška selekcija dejansko predstavljala nasprotnika na euru in oblegala slovenska vrata.

Danska, malo manj Srbija, še najbolj pa Anglija bodo narekovale ritem igre, imele bodo večjo posest žoge, kombinatoriko in najbrž tudi več strelov. Letošnja Slovenija je pokazala svoje tipične značilnosti. Kakšne? Kaj meni o slovenski igri in Josipu Iličiću nekdanji seletkor Zdenko Verdenik?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine