Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Euro 2024

Slovenci in Danci v boj za navijače doma, Srbi tudi za diasporo

Danes bodo odprli obdobje prijateljskih tekem pred začetkom eura 2024 v Nemčiji. Slovenija jutri z Armenijo, v soboto z Bolgarijo.
Petar Stojanović, Sandi Lovrić, Jasmin Kurtić, Benjamin Verbič, Benjamin Šeško in Jon Gorenc Stanković med pripravo na torkovo tekmo z Armenijo. FOTO: Leon Vidic
Petar Stojanović, Sandi Lovrić, Jasmin Kurtić, Benjamin Verbič, Benjamin Šeško in Jon Gorenc Stanković med pripravo na torkovo tekmo z Armenijo. FOTO: Leon Vidic
3. 6. 2024 | 05:00
4:30

V nadaljevanju preberite:

Slovenski selektor Matjaž Kek si je pred načrtovanjem priprav na šampionat zaželel, da bi zadnji junijski tekmi pred odhodom v Wuppertal igrali doma in to mu je tudi uspelo – v Stožicah bo jutri (18) gostovala prenovljena izbrana vrsta Armenije, del generalke Slovenije za euro 2024 pa bo Bolgarija, sobotni (15) gost prav tako v Stožicah. To je gotovo olajšalo logistične izzive Kekove jate, ki bi tako ali tako najraje ostala na Brdu pri Kranju do dneva pred prvo tekmo eura – z Dansko v Stuttgartu (16. junija ob 18. uri) –, toda zaradi splošno uveljavljenih pravil Uefe bodo odpotovali proti Nemčiji pet dni pred premiero z Dansko.

Enak pristop kot Slovenci bodo ubrali na pripravah tudi Angleži in Danci, Le srbski selektor Dragan Stojković je ob razkritju seznama reprezentance za enomesečni turnir v Nemčiji omenjal navijače na tujem. Zakaj? Kje bodo igrali Srbi, kje danci in kje Angleži?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine