Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Euro 2024

Nemški selektor pred začetkom eura ne bo dovolil nobene razprave

Gostitelji v generalki za bližnje evropsko prvenstvo v nogometu, ki ga bodo v petek odprli s tekmo proti Škotom, še zdaleč niso blesteli.
Manuel Neuer si je sinoči privoščil veliko napako. FOTO: Thilo Schmuelgen/Reuters
Manuel Neuer si je sinoči privoščil veliko napako. FOTO: Thilo Schmuelgen/Reuters
8. 6. 2024 | 08:30
9. 6. 2024 | 10:55
2:16

Nemška nogometna reprezentanca, gostiteljica evropskega prvenstva, ki ga bo v petek odprla s tekmo proti izbrani vrsti Škotske, v sinočnji generalki ni blestela. V Mönchengladbachu je šele po hudem boju z 2:1 (0:1) premagala Grčijo, ki na lestvici svetovne zveze FIFA zaseda komaj 50. mesto. 

V domačih medijih so bili precej kritični do vratarja Manuela Neuerja, ki si je v 33. minuti privoščil napako, potem ko je slabo odbil ne preveč nevaren strel od daleč Christosa Tzolisa. To je s pridom izkoristil Georgias Masouras, ki mu ni bilo težko pospraviti žoge v mrežo za vodstvo Grčije z 1:0. 

»Za prejeti gol je več krivcev, jaz pa gledam predvsem nase. Zagotovo bi moral v tistem trenutku posredovati bolje in žogo odbiti bolj stran,« se je s pepelom posul Neuer, ki očitno ostaja prvi vratar v nemški reprezentanci. »O tem ne bom dovolil nobene razprave, čeprav jo poskušajo vsi začeti,« je po zmagi nad Grčijo, za katero sta v polno zadela Kai Havertz (v 56. minuti) in Pascal Gross (89.), domači selektor Julian Nagelsmann nakazal, da bo Neuer v nemških vratih stal tudi na petkovi uvodni tekmi eura s Škotsko v Münchnu.

Pascal Gross (desno) se je takole veselil zmagovitega zadetka. FOTO: Thilo Schmuelgen/Reuters
Pascal Gross (desno) se je takole veselil zmagovitega zadetka. FOTO: Thilo Schmuelgen/Reuters

Marc-Andre ter Stegen, dolgoletni čuvaj mreže Barcelone, se bo moral, kot kaže, znova zadovoljiti s sedenjem na klopi za rezervne igralce. In kaj je Neuer povedal glede dvoboja s Škoti? »Začeti bomo morali bolje, kot smo proti Grkom, ki smo jim dovolili preveč nasprotnih napadov. V drugem polčasu smo igrali bistveno bolje. Videlo se je, da si želimo zmagati,« je ocenil 38-letni vratar münchenskega Bayerna.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine