Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Euro 2024

Pred Benjaminom Šeškom je le še Jan Oblak

Leipzig je 21-letnemu napadalcu zagotovil progresivno poviševanje plače, tako da bi zadnja pogodbena sezona, 2028/29, Radečanu navrgla deset milijonov evrov.
Benjamin Šeško (levo) in v zadnji sezoni najboljši strelec Leipziga Lois Openda sta skupaj dosegla kar 38 golov v Bundesligi. FOTO: Odd Andersen/AFP
Benjamin Šeško (levo) in v zadnji sezoni najboljši strelec Leipziga Lois Openda sta skupaj dosegla kar 38 golov v Bundesligi. FOTO: Odd Andersen/AFP
G. N.
13. 6. 2024 | 11:45
13. 6. 2024 | 12:41
1:47

Selektorju Matjažu Keku je v pripravah za nedeljski uvodni dvoboj v skupini C na evropskem prvenstvu v Stuttgartu proti Danski močno odleglo. Vse neznanke z zvezi s prihodnostjo je rešil največji slovenski adut Benjamin Šeško. Podaljšanje pogodbe z Leipzigom, za katerega je zabil 14 golov v zadnji sezoni Bundeslige, je odličnemu napadalcu prinesla tudi krepko izboljšano plačo.

Pri Bildu so razkrili, da naj bi klub 21-letnemu napadalcu zagotovil progresivno poviševanje plače, tako da bi zadnja pogodbena sezona, 2028/29, Radečanu navrgla deset milijonov evrov. Približno toliko oziroma nekaj več pri madridskem Atleticu zdaj zasluži najbolje plačani slovenski nogometaš Jan Oblak.

Po novi pogodbi bo Šeško z Danijem Olmom najbolje plačani igralec pri Leipzigu, katerega proračun za plače igralcev se bo v prihodnji sezoni sukal okoli 90 milijonov evrov. Že v prvi sezoni bo Šeškova plača presegla pet milijonov evrov.

V Bundesligi je bil v zadnji sezoni pri Leipzigu boljši strelec od Slovenca le 24-letni Belgijec Lois Openda s 24 goli.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine