Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Euro 2024

Mesto znamenite katedrale, maškar in nogometa

Köln nima toliko znamenitosti kot nekoč razdeljeni Berlin, Slovencem ni tako blizu kot München, je pa s svojim utripom ob Renu prav privlačen.
Takoj po izhodu z železniške postaje v smeri središča mesta stoji znamenita Kölnska katedrala. Foto Wolfgang Rattay/Reuters
Takoj po izhodu z železniške postaje v smeri središča mesta stoji znamenita Kölnska katedrala. Foto Wolfgang Rattay/Reuters
Siniša Uroševič
12. 6. 2024 | 10:00
8:26

V nafaljevanju preberite:

Tretja postaja slovenske reprezentance na evropskem prvenstvu v Nemčiji bo Köln. To je milijonsko mesto v Porenju in na tem prvenstvu glede na bazni tabor v Wuppertalu našim nogometašem v skupinskem delu krepko bližje kor München in Stuttgart. Največja znamenitost Kölna je seveda mogočna katedrala, v katero se »zaletiš« ob prihodu na železniško postajo, saj je tik pred njenim glavnim vhodom. Kateri znani slovenski športniki so nosili drese kölnskih klubov? Kako je z zgodovino nogometa v tem mestu in zakaj je za številne trenerje Köln tako pomemben? Kakšna je značilnost lokalnega piva? Kako privlačen je prek reke prihod do botaničnega in živalskega vrta?

Celoten članek in še več zgodb prinaša na 200 straneh posebna Delova revija Euro 2024, ki je na voljo na vseh prodajnih mestih za časopise in revije.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine