Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Eriksen odslej s srčnim spodbujevalnikom

V 10. minuti današnje tekme med Belgijo in Dansko bo krajša simbolična prekinitev v podporo nesrečnemu nogometašu.
Danski nogometaši so takole spremljali oživljanje Christiana Eriksena. FOTO: Wolfgang Rattay/Reuters
Danski nogometaši so takole spremljali oživljanje Christiana Eriksena. FOTO: Wolfgang Rattay/Reuters
17. 6. 2021 | 11:52
17. 6. 2021 | 12:01
1:42
Danski nogometaš Christian Eriksen, ki se je med prvo tekmo svoje reprezentance na letošnjem evropskem prvenstvu zaradi srčnega zastoja zgrudil na igrišču in so ga morali oživljati, bo dobil srčni spodbujevalnik, so sporočili iz Danske nogometne zveze (DBU).

Devetindvajsetletni nogometaš Interja iz Milana se je v 43. minuti tekme proti Finski nenadoma zgrudil in izgubil zavest, zato ga je medicinsko osebje na igrišču več minut oživljalo, preden so ga prepeljali v bolnišnico. Pozneje so potrdili, da je doživel zastoj srca.

Iz DBU so danes sporočili, da bodo reprezentantu vstavili srčni spodbujevalnik, napravo, ki pomaga uravnavati srčni ritem. Kot so sporočili iz zveze, so zdravniške preiskave pokazale, da bo to najboljša rešitev za športnika, ki je doživel srčni zastoj, a za zdaj niso razkrili nobenih podatkov o tem, ali bo Eriksen še lahko igral nogomet.

Danes bo Danska igrala drugo tekmo skupinskega dela tekmovanja z Belgijo. Kot poroča nemška tiskovna agencija DPA, bodo gledalci na stadionu v Københavnu v dogovoru z obema zvezama sodelujočih ekip poskrbeli za posebno gesto: v 10. minuti (Eriksen ima na dresu to številko) nameravajo tekmo prekiniti, nogometaši bodo žogo poslali v stranski avt, potem pa bodo tako gledalci kot nogometaši z aplavzom posredovali sporočilo Eriksenu in mu zaželeli hitro okrevanje.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine