Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Enrique: Če nekdo ne izpolnjuje zahtev ekipe, to pomeni, da ni pripravljen

Pred današnjim derbijem v ligi prvakov med Arsenalom in PSG-jem je Luis Enrique razkril, zakaj v kader za tekmo ni uvrstil Ousmana Dembeleja.
Luis Enrique je na klop PSG-ja sedel poleti leta 2023. FOTO: Matthew Childs/Action Images Via Reuters
Luis Enrique je na klop PSG-ja sedel poleti leta 2023. FOTO: Matthew Childs/Action Images Via Reuters
1. 10. 2024 | 08:40
1. 10. 2024 | 09:09
2:55

Pred večernim derbijem v drugem krogu nogometne lige prvakov, na katerem se bosta pomerila londonski Arsenal in Paris Saint-Germain, sta trenerja obeh ekip stopila pred medije. Trener topničarjev Mikel Arteta je za Parižane igral kot posojeni igralec Barcelone v letih 2001 in 2002. Čas, ki ga je preživel v francoski prestolnici, je Arteta opisal kot prvo »profesionalno izkušnjo«, za PSG je zbral 53 nastopov in zadel pet golov.

»To je bila izkušnja, ki bo z mano ostala za vedno, s soigralci, ki so mi pomagali in me oblikovali kot igralca ter v meni vzbudili željo, da bi v prihodnosti postal trener. V tem delu moje kariere je bilo nekaj zelo pomembnih posameznikov,« je pariško izkušnjo opisal 42-letni Španec.

Arteta se je dotaknil tudi odnosa, ki ga ima s trenerjem Luisom Enriquejem. »Zelo ga občudujem. Neverjetna osebnost, velik značaj, ogromno energije, vedno je bil v veliko podporo mladim igralcem,« je o trenerju Parižanov povedal Arteta.

Ousmane Dembele (desno) je v francoskem prvenstvu na šestih tekmah prispeval štiri gole in štiri podaje. FOTO: Franck Fife/AFP
Ousmane Dembele (desno) je v francoskem prvenstvu na šestih tekmah prispeval štiri gole in štiri podaje. FOTO: Franck Fife/AFP

Enrique, ki je na klop PSG-ja sedel poleti leta 2023, je pred tekmo presenetil z izbiro kadra, saj vanj ni uvrstil francoskega zvezdnika Ousmana Dembeleja. »Če nekdo ne izpolnjuje zahtev ekipe, to pomeni, da ni pripravljen. To pomeni, da mora v tako pomembnem tednu, ko nas čaka tako pomembna tekma, vsak igralec biti v polni pripravljenosti. Zato sem ga izpustil in želim najboljše za ekipo,« je svojo odločitev utemeljil Enrique, ki je poudaril, da se s Francozom nista sprla po petkovi tekmi francoskega prvenstva proti Rennesu. Dembele je v francoski prvi ligi na šestih tekmah zbral štiri gole in štiri podaje, proti Rennesu pa ga je Enrique zamenjal v 82. minuti.

Nekdanji selektor španske reprezentance je na novinarski konferenci hvalil svojega trenerskega nasprotnika. »Danes je eden najboljših trenerjev na svetu. Uspelo mu je spremeniti Arsenal v ekipo, ki lahko osvaja naslove in znova postane velik klub,« je o Arteti povedal Enrique.

Ekipi se bosta pomerili na štadionu Emirates v Londonu drevi ob 21.00.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine