Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Elsner s porazom začel kariero pri Reimsu

V uvodnem kolu francoskega nogometnega prvenstva je Lille v gosteh ugnal novi klub slovenskega trenerja.
Reimsov trener Luka Elsner se ni veselil za uvod francoske sezone. FOTO: Francois Nascimbeni/AFP
Reimsov trener Luka Elsner se ni veselil za uvod francoske sezone. FOTO: Francois Nascimbeni/AFP
Š. R., STA
17. 8. 2024 | 21:51
17. 8. 2024 | 21:52
2:12

Slovenski strokovnjak Luka Elsner bo tudi v sezoni 2024/25 edini slovenski predstavnik v elitni francoski nogometni ligi. Elsner, ki se je po prejšnji sezoni iz Le Havra preselil k Reimsu, je s slednjim uvodoma gostil Lille in izgubil z 0:2.

Lille z 241 milijoni evrov vrednosti po Transfermarktu sodi v prvo peterico v francoski eliti, Reims je v tem pogledu s 106 milijoni na robu deseterice, vloga favorita je bila tudi zaradi tega na strani gostov.

A nogometno dogajanje in razmerja moči je kmalu po začetku tekme, natančneje v 11. minuti, zasenčil hud prekršek. Domači nogometaš Abdoul Kone je z grozovitim naletom za rdeči karton podrl Angela Gomesa. Ta je nezavesten obležal. Tekmo so prekinili za več kot pol ure ter pomagali nogometašu, ki so ga nato zavestnega odpeljali v bolnišnico.

Bafode Diakite je ob koncu prvega polčasa unovčil številčno premoč Lilla za vodstvo z 1:0, zmago pa je potrdil eden kandidatov za najboljšega strelca lige Jonathan David v 93. minuti.

Pred tem je Marseille, ki sodi v skupino največjih izzivalcev PSG za naslov prvaka, s 5:1 zmagal na gostovanju pri Brestu. Mason Greenwod je dosegel dva gola, prav tako Luis Henrique, enega pa je za zmagovalce dodal Elye Wahi iz enajstmetrovke. Greenwood in Wahi sta poleti okrepila Marseilla za 26 oziroma 25 milijonov evrov.

Že v petek je branilec naslova in znova prvi favorit za naslov Paris Saint-Germain v gosteh s 4:1 odpravil Le Havre.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine