Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Edin Džeko videl zmago Domžal

Domžalski nogometaši so v zadnjem kolu jesenskega dela 1. SNL le stežka strli odpor Krškega (2:1).
Domžalčani so jesenski del končali z zmago. FOTO: Blaž Samec/Delo
Domžalčani so jesenski del končali z zmago. FOTO: Blaž Samec/Delo
J. P.
8. 12. 2018 | 18:34
8. 12. 2018 | 18:50
2:58
Domžale – Nogometaši Domžal ob koncu jesenskega dela prvoligaške sezone niso imeli lahkega dela s tekmecem z dna razpredelnice Krškim, od katerega so bili v 19. kolu boljši z 2:1. Dvoboj se je razživel šele v drugi polovici drugega polčasa, ko so tudi padli vsi trije zadetki, gostje pa so morali na kolena še četrtič v zadnjih petih obračunih. Svojo kožo pa so prodali precej dražje kot v prejšnjem medsebojnem dvoboju konec septembra, ko so bili Domžalčani na gostovanju boljši s kar 4:0.


Prečka in dva zadetka


Ker je zaradi poškodbe stegenske mišice na prisilnem počitku, si je tekmo ogledal tudi zvezdnik Rome Edin Džeko, sicer dober prijatelj člana Domžal Senijada Ibričića. Vendar pa so bili prvi bližje zadetku gostje, ko je v 61. minuti Marco da Silva s prostega strela zatresel prečko. Njihovo neučinkovitost je enajst minut pozneje z glavo kaznoval Dario Melnjak, šesto podajo v sezoni je prispeval Ibričić. Razliko je podvojil Amedej Vetrih s strelom iz prve po dvojni podaji z Adamom Gnezda Čerinom.


Razveljavljen in veljaven gol


Na odgovor Krčanov ni bilo treba čakati dolgo, vendar pa njihov zadetek ni obveljal, sodnik Slavko Vinčić ga je namreč razveljavil zaradi prepovedanega položaja. Je pa za znižanje v 85. minuti poskrbel Dalibor Volaš s četrtim zadetkom v sezoni in jubilejnim devetdesetim v slovenskem prvoligaškem tekmovanju. Podal mu je Da Silva s prostega strela. Domala vsi streli v okvir vrat v tem dvoboju so prinesli tudi zadetek, gostitelji so namreč sprožili trikrat, gostje pa le enkrat.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine