Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Dinamo z golom Oršića dobil derbi z Osijekom

Hrvaški nogometni prvak Dinamo Zagreb je v 21. kolu z 1:0 premagal Osijek in je sam na vrhu razpredelnice.
Tekmo je v prid Zagrebčanov odločil Mislav Oršić. FOTO: Antonio Bronic/Reuters
Tekmo je v prid Zagrebčanov odločil Mislav Oršić. FOTO: Antonio Bronic/Reuters
13. 2. 2021 | 21:33
13. 2. 2021 | 23:23
1:31
V hrvaškem nogometnem prvenstvu sta se danes udarili vodilni moštvi Dinamo Zagreb in Osijek. Zmagali so aktualni prvaki iz Zagreba, ki jim je tri točke prinesel Mislav Oršić (1:0).

Ključni trenutek se je zgodil v 15. minuti tekme. Gostujoči branilec Igor Silva je storil napako pri ustavljanju globinske podaje in žogo ustavil pred vtekajočega Mislava Oršića, ki je ponujeno priložnost z veseljem izkoristil in žogo poslal v levi kot gostujočega gola.

»Naša ekipa je bila odlična. BIli smo zelo agresivni in tekmeca premagali z njegovim orožjem, z agresivnostjo in čvrsto igro. Nasprotniki si z izjemo dveh ali treh strelov z razdalje niso pripravili priložnosti iz igre. Do konca prvenstva lahko osvojimo še skoraj 50 točk, tako da moramo iti korak za korakom,« je po zmagi na derbiju dejal domači trener Zoran Mamić, čigar moštvo ima na vrhu lestvice tri točke prednosti pred današnjim tekmecem.

Na derbiju sta sodelovala tudi dva slovenska reprezentanta. Pri domačih je od 81. minute igral Petar Stojanović, pri gostih pa je bil vso tekmo na zelenici Damjan Bohar.



Standings provided by SofaScore LiveScore

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine