Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Vroča Mura nadigrala ohlajeno Celje

Prekmurci so se s tremi točkami približali Evropi in se tudi vključili v boj za naslov prvaka. Celjani brez energije po zmagi z Olimpijo.
Mura nadaljuje z odličnimi predstavami. FOTO: Aleš Cipot
Mura nadaljuje z odličnimi predstavami. FOTO: Aleš Cipot
16. 6. 2020 | 20:50
17. 6. 2020 | 08:43
2:20
Pokoronski nogomet v 1. SNL se nadaljuje z nezmanjšano hitrostjo, 28. kolo v 1. SNL sta odprla pretendenta na naslov Celje in Mura. Tekma na Fazaneriji se je končala s 3:1 za Prekmurce, ki so se vodilni Olimpiji približali na šest točk. 

Na prvi zadetek gledalci pred TV zasloni niso dolgo čakali, mrežo gostov je že v 10. minuti zatresel Luka Šušnjara po podaji Nina Kouterja. Celjski vratar Matjaž Rozman, junak zadnje zmage proti Olimpiji z ubranjeno 11-metrovko, je prejel zadetek po kar 372 minutah.


 

Trije goli v prvem polčasu


Toda vodstvo gostiteljev ni dolgo trajalo. Advan Kadušić je izenačil na 1:1, ko je prejel podajo Luke Kerina. Domači trener Ante Šimundža je protestiral, ker je menil, da je šlo za prepovedani položaj, ampak sodnik Matej Jug je pokazal na sredino igrišča.

Črno-beli, ki jih je z roba štadiona bodrila glasna navijaška skupina z baklami, so spet prišli v vodstvo v 39. minuti, ko je za 2:1 po prodoru Staniše Mandića zadel mladi Kevin Žižek. V drugem polčasu si je Mura priigrala 11-metrovko, ki jo je suvereno izkoristil Luka Bobičanec – 3:1. To je bil njegov 11. gol v sezoni.

Lahko bi bilo tudi 4:1, ampak Rozman je v 61. minuti ubranil že drugo enajstmetrovko na drugi tekmi. Tokrat je bil nesojeni strelec Šušnjara, ki ostaja izenačen z Bobičancem pri 11 zadetkih.

Na koncu je ostalo pri 3:1. Celjanom se je poznala utrujenost, potem ko so imeli po tekmi proti Olimpiji dan manj premora od tekmecev. 

Mura je bila boljša v vseh elementih igre. FOTO: Aleš Cipot
Mura je bila boljša v vseh elementih igre. FOTO: Aleš Cipot



 

Kek na tribuni


Na tekmi je prisoten tudi slovenski selektor Matjaž Kek.



Ante Šimundža je bil zadovoljen s predstavo Mure. FOTO: Jure Eržen
Ante Šimundža je bil zadovoljen s predstavo Mure. FOTO: Jure Eržen

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine