Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Da ne bi bilo več mnogo babic in kilave Olimpije

Po privlačni in zmagovalni ligaški preobrazbi bo slovenski nogometni prvak v četrtek v Trnavi poskušal zaostanek z 0:2 nadomestiti brez klasičnega napadalca- Nogometaši bodo že danes odpotovali na Slovaško.
Matic Črnic stopnjuje formo iz tekme v tekmo in bo zagotovo še velik Olimpijin adut v domačem prvenstvu in v četrtek v Trnavi. Foto Tomi Lombar/Delo
Matic Črnic stopnjuje formo iz tekme v tekmo in bo zagotovo še velik Olimpijin adut v domačem prvenstvu in v četrtek v Trnavi. Foto Tomi Lombar/Delo
28. 8. 2018 | 08:00
28. 8. 2018 | 08:12
4:40
Olimpijin nogometni tabor se je v ponedeljkovo jutro zbudil prešerno razpoložen, toda ena lastovka še ne prinaša pomladi. Ligaška šok preobrazba v Domžalah in pod taktirko enotedenskega trenerja Safeta Hadžića je v pregovornem slogu samo razkrila neumnosti zadnjih dveh mesecev: da je mnogo babic pomagalo pri poletnem rojstvu kilave Olimpije. Da jih le ne bi bilo več.

V derbiju Ljubljanske kotline Hadžić ni bil čudodelec, povlekel je le razumske poteze, s katerimi je Olimpija pisala mejnike v tej sezoni: prvič je zatresla mrežo enega od zahtevnejših tekmecev in ga tudi premagala. Domžale so bile preslabe. Luč na koncu tunela oziroma učinkovite spremembe so z navdušenjem sprejeli tudi navijači, ki so z vzklikanjem njegovega imena dali vedeti, kaj si mislijo o predhodnikih in njihovih odločitvah, Iliji Stolici in Aleksandru Linti. Zaradi tega rezultatskega podviga in res obetavne podobe so vsi zeleno-beli privrženci obudili upanje o četrtkovem evropskem čudežu v Trnavi, kjer bo Olimpija zadnjo tekmo za uvrstitev v evropsko ligo začela z zaostankom 0:2. Optimizem bi bil nemara še večji, če ...


Brez Vombergarja, Kadrića, Lupete


»Verjamem, da je veliko srečnih, ampak jaz se ne smem in ne morem tako veseliti, ker vem, da imam pred seboj zahtevno nalogo in kar nekaj skrbi. Enostavno ne morem razumeti, kaj so načrtovali predhodniki in kako so si zamišljali, da bodo premagali Spartak, ampak v Trnavi ne bom imel na voljo niti enega klasičnega napadalca. Edini s seznama prijavljenih je Ivan Lendrić, ki pa po daljšem premoru še niti približno ni nared za tako zahtevne tekme. Niti mladega Harisa Kadrića niso uvrstili na seznam, da o Andreju Vombergarju ne izgubljam besed. Jucie Lupeta je prišel prepozno,« se je Hadžič zazrl v povratno tekmo kvalifikacij za evropsko ligo, ki bi v primeru senzacionalnega zasuka klubu navrgla najmanj 2,9 milijona evrov.

Med potniki poleg napadalcev ni tudi Marka Gajića, sta pa iz paketa okrepitev odstavljenega trenerja Stolice Marko Putinčanin in Daniel Avramovski.


Mandarić v ZDA, Barišić že ima štab


Nogometna posadka zeleno-belih se bo na Slovaško odpravila danes z avtobusom. Včeraj je ostala brez prvega moža kluba Milana Mandarića, ki je za najmanj teden dni odšel domov v ZDA v San Francisco, kar nakazuje, da je z Zoranom Barišićem že uskladil vse podrobnosti o njegovem prihodu na trenerski stolček. Nekdanji odlični zvezni igralec z bogatimi trenerskimi izkušnjami bo po vsej verjetnosti vajeti moštva prevzel od Hadžića v ponedeljek, ko se bo začel dvotedenski premor zaradi reprezentančnega štarta v ligi narodov. Dunajčan je v Domžalah ob Mandariću gledal Hadžićevo Olimpijo, z njim pa sta bila tudi morebitna pomočnika, Slobodan Grubor, ki je deloval pri Aluminiju, in Murat Topal.


Maribor je ranljiv


Po velikem derbiju in učinkoviti igri so se zdela ligaška šampionska vrata na stežaj odprta za Maribor. Toda tudi vijolični stroj je v 6. kolu pokazal ranljivost in že drugič v Ljudskem vrtu. Celje z nesojeno vijolično okrepitvijo Rudijem Vancašem Požegom (ni rečeno, da do 1. septembra ne bo prestopil) je bilo bliže zmagi kot porazu, podobno kot je bila Mura v 2. kolu (0:0). Olimpijin znižan zaostanek z osmih točk na šest je znova vrnil tekmovalni mik, ki bo očitno še bolj napet v boju za obstanek. Triglav je v Krškem zamudil veliko priložnost, da bi morda neposrednemu tekmecu zadal udarec in si pred nizom težkih tekem priigral nekaj točkovne zaloge. Celje bo za izhod iz krize potrebovalo tudi zmago in ne le lepoto, Mura in Aluminij pa sta še v toplo-hladnem ritmu. Ali je Rudar na poti iz krize, bo razkrila jutrišnja s sobote preložena tekma proti Gorici.

Zadnje dneve prestopnega roka so bile najbolj dejavne na tržišču Domžale, ki se jim je kot posojeni igralec danskega Brøndbyja pridružil Gregor Sikošek. Domžalčani so v prvem delu sezone kljub 3. mestu na lestvici manjše razočaranje, saj so nakazovali, da bi bili vsaj po igri lahko bolj konkurenčne Mariborčanom in Ljubljančanom. A (še) niso.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine