Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Čudi se, da ga Maradona ni poklical

Predsednik Venezuele Nicolas Maduro je Maradono označil za pravega prijatelja in »vojaka Venezuele«.
Diego Maradona in Nicolas Maduro na dan 21. januar 2020 v Caracasu. FOTO: Reuters
Diego Maradona in Nicolas Maduro na dan 21. januar 2020 v Caracasu. FOTO: Reuters
F. T., STA
30. 11. 2020 | 10:02
30. 11. 2020 | 10:03
1:56
Legendarnega argentinskega nogometaša Diega Maradone se je spomnil tudi predsednik Venezuele Nicolas Maduro in ga označil za pravega prijatelja in »vojaka Venezuele«. »Nisem si še opomogel,« je v nedeljo o smrti nogometaša na državni televiziji povedal Maduro.

Maduro je gledalcem pojasnil, da je imel dva dni pred Maradonovo smrtjo rojstni dan. Zvečer je dejal ženi: »Kako čudno, da me še ni poklical.« Kot pravi Maduro, je bil prav nogometaš vselej med prvimi, ki so mu čestitali.


Maradona in socialistični veljaki v Latinski Ameriki


Maradona se je rad družil s socialističnimi veljaki v Latinski Ameriki. Znan je bil kot prijatelj dolgoletnega kubanskega voditelja Fidela Castra, pa tudi Madurovega predhodnika v Venezueli Huga Chaveza. Nazadnje je Venezuelo obiskal pred letom dni.

Maduro in Maradona sta se v preteklosti večkrat srečala kot novembra 2017 na enem od treningov v Caracasu. FOTO: Reuters
Maduro in Maradona sta se v preteklosti večkrat srečala kot novembra 2017 na enem od treningov v Caracasu. FOTO: Reuters


Prav v Venezueli je bil Maradona s svojo podporo na trhlih tleh, saj tam že dve leti poteka predsedniška bitka med Madurom in Juanom Guaido. Številne zahodne države so Guaida priznale kot legitimnega predsednika, a Maduro tudi s pomočjo vojske ostaja na oblasti. In Maduro tudi v povezavi z nogometaševo smrtjo vztraja pri svoji socialistični retoriki. Kot pravi, si kaj lahko predstavlja, da se Maradona zdaj pogovarja z argentinskim revolucionarjem Ernestom Che Guevaro.

A tudi Maduro se rad pohvali z izdelki, ki niso plod socialističnega znanja in proizvodnje. Gledalcem je s ponosom pokazal uro, ki mu jo je maja 2018 podaril Maradona. Gre za eno od 50 ur, ki jih je proizvajalec Hublot podaril Maradoni.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine