Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Čudežni norveški deček bi lahko presegel Neymarjev rekord

Graeme Souness: Po poročilih iz prejšnjega tedna so vodilni možje Borussie Dortmund postavili ceno za Erlinga Hålanda na 350 milijonov evrov.
Erling Håland (v skoku) igra učinkovito in zabavno. FOTO: Ina Fassbender/AFP
Erling Håland (v skoku) igra učinkovito in zabavno. FOTO: Ina Fassbender/AFP
4. 4. 2021 | 16:49
4. 4. 2021 | 16:53
3:07
Ni skrivnost, da je mladi norveški nogometni zvezdnik Erling Håland tarča domala vseh najbogatejših klubov na svetu. Nekateri so ga že videli pri madridskem Realu, a so se njegovi zastopniki udeležili tudi sestanka v Barceloni. V vrsti stojijo tudi Manchester United, Chelsea, Manchester City ...
 
Če bo odlični napadalec poleti zapustil Borussio iz Dortmunda, bo cena zanj verjetno rekordna v nogometnem svetu. Igralec, ki bo 21. julija dopolnil 21 let, je v tej sezoni dosegel 21 golov na 22 tekmah nemške lige, medtem ko je v šestih nastopih v ligi prvakov zabil 10 golov.
 
Håland bo lahko poleti 2022 zapustil klub ob odškodnini 80 milijonov evrov. Liverpoolova legenda Graeme Souness, zdaj strokovni svetovalec na televiziji Sky Sports, pa ocenjuje, da bi lahko odkupnina zanj to poletje presegla 350 milijonov evrov!

Graeme Souness je prepričan, da bo Håland dosegel rekordno ceno. FOTO: Sky Sports
Graeme Souness je prepričan, da bo Håland dosegel rekordno ceno. FOTO: Sky Sports

 

Ne pomni, da bi bil kdo tako iskan

 
»Po poročilih iz prejšnjega tedna so vodilni možje Borussie Dortmund postavili ceno na 350 milijonov evrov. Če bi bil na njihovem mestu, bi pričakoval 350 milijonov in bonuse za norveškega reprezentanta. Ne morem se spomniti, da bi bil kdo tako iskan v novejši nogometni zgodovini in da bi se v dražbo vključilo toliko vrhunskih klubov,« je v kolumni v Timesu zapisal Souness.

Pojasnil je, da vsi veliki klubi v Evropi potrebujejo vrhunskega strelca. »Bayern išče naslednika Roberta Lewandowskega. Barcelona obupno želi posebnega igralca v napadu, Real Madrid pa potrebuje zamenjavo za Karima Benzemaja. Manchester City išče nekoga, ki bo nadomestil Sergia Agüera, Chelsea nujno potrebuje elitnega napadalca, prav tako United, medtem ko Liverpool išče nekoga, ki bi dosegel več golov kot Roberto Firmino,« je pojasnil.

Mladi Norvežan je prava nočna mora za tekmečeve vratarje. FOTO: Ina Fassbender/AFP
Mladi Norvežan je prava nočna mora za tekmečeve vratarje. FOTO: Ina Fassbender/AFP

 

Kaj se je Mbappe naučil v ligue 1?

 
»V takšnih okoliščinah bi lahko Håland podrl svetovni rekord v višini 222 milijonov evrov, kolikor je za Neymarja plačal Paris Saint-Germain, še eden od klubov, ki se zanima za Norvežana. In ni težko ugotoviti, zakaj zanj vlada takšno povpraševanje: hiter je in telesno močan, ima vrhunsko tehniko in njegovi zaključki akcij so zabavni. Daleč je pred vsemi vrstniki,« je analiziral Souness.
 
Za legendarnega Škota je Håland tudi pred francoskim biserom Kylianom Mbappejem. »Kaj se je Mbappe naučil v ligue 1, je napredoval, kakor bi moral? Pri Hålandu imate občutek, da je skrbno načrtoval vsak korak v svoji karieri,« je še zapisal Graeme Souness.

Borussii se izmika uvrstitev v ligo prvakov, kar bi verjetno pospešilo Hålandov odhod.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine