Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Courtois prvi vratar, Oblaku sedmo mesto

IFFHS je razglasil najboljše nogometaše v letu 2022, prepričljivo na vrhu Lionel Messi.
Thibaut Courtois je bil najboljši vratar v letu 2022. FOTO: Annegret Hilse/Reuters
Thibaut Courtois je bil najboljši vratar v letu 2022. FOTO: Annegret Hilse/Reuters
Š. R., STA
6. 1. 2023 | 08:37
1:45

Mednarodni inštitut za nogometno zgodovino in statistiko (IFFHS) je za najboljšega vratarja leta 2022 razglasil Belgijca Thibauta Courtoisa, sicer člana evropskega prvaka Real Madrida. Courtois je zbral 125 točk, 15 več od svetovnega prvaka Argentinca Emiliana Martineza.

Tretje in četrto mesto sta zasedla Maročan Yassine Bounou (Sevilla) in Hrvat Dominik Livaković (Dinamo Zagreb), slovenski as Jan Oblak, vratar madridskega Atletica, si z desetimi točkami z Brazilcem Alissonom Beckerjem iz Liverpoola deli sedmo mesto.

Jan Oblak si je delil sedmo mesto. FOTO: Susana Vera/Reuters
Jan Oblak si je delil sedmo mesto. FOTO: Susana Vera/Reuters

Courtois je priznanje prejel drugič po letu 2018, dvakrat je bil vratar leta tudi Danec Peter Schmeichel, več kot dvakrat pa so za najboljše razglasili Italijana Gianluigija Buffona, Španca Ikerja Casillasa, Nemca Manuel Neuerja (vse petkrat), Italijana Walterja Zengo, Čilenca Joseja Luisa Chilaverta in Nemca Oliverja Kahna (vse trikrat).

V drugih kategorijah slovenskih igralcev ni med najboljšimi, najboljši igralec je prepričljivo Argentinec Lionel Messi, priznanje je dobil že 12-ič v karieri, najboljši mladi igralec je Anglež Jude Bellingham, najboljši strelec Francoz Kylian Mbappe, Messi pa je tudi najboljši strelec na mednarodnih tekmah.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine