Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Cigan je star, nekoč je letela žoga s hitrostjo 200 km/h

Švedski nogometni zvezdnik Zlatan Ibrahimović je že v 41. letu starosti, a ima še vedno dinamit v nogah in bridek jezik.
Zlatan Ibrahimović se rad sooča z navijači, ki ga izzivajo, a ga hkrati še dodatno motivirajo. FOTO: Alberto Lingria/Reuters
Zlatan Ibrahimović se rad sooča z navijači, ki ga izzivajo, a ga hkrati še dodatno motivirajo. FOTO: Alberto Lingria/Reuters
G. N.
2. 11. 2021 | 07:16
2. 11. 2021 | 07:39
1:33

Kljub 40. letu starosti je Zlatan Ibrahimović še vedno neprecenljiv adut Milana v boju za naslov italijanskega nogometnega prvaka. Na nedeljskem gostovanju v Rimu je bil ključni mož pri zmagi Milana z 2:1, ko je dosegel gol in izsilil prekršek za enajstmetrovko.

Svoj zvezdniški status ima tudi zaradi svojevrstnega stika z navijači. Privrženci Rome so mu žvižgali in ga ozmerjali s tribun olimpijskega štadiona. »Cigan, cigan,« so ga zasuli »tifosi«, a Ibrahimović, ki je zabil jubilejni 400. gol v klubski karieri, je odgovoril v svojem slogu.

»Potrebujem žvižge in zmerljivke. Bolj ko mi žvižgajo, bolj sem živ. Še vedno čutim navdušenje in imam ta adrenalin,« je dejal Ibracadabra, ki je duhovito komentiral prvi gol s prostega strela, ko je žoga letela s hitrostjo 100 km/h.

»Ni veliko, navadno letijo 200 km/h. S starostjo streli niso več tako siloviti. Ne zabijem veliko prostih strelov, a rad presenetim. Truditi se moraš, saj je neuspeh del uspeha,« je povedal eden od največjih posebnežev med nogometaši.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine