Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Celjani na Madžarskem spisali zgodovino

Slovenski nogometni prvaki v uvodnem krogu kvalifikacij za ligo prvakov s 3:0 (1:0) premagali igralce Dundalka.
Celjani se bodo prihodnjo sredo v kvalifikacijah za ligo prvakov pomerili še z nogometaši Moldeja. FOTO: Uroš Hočevar
Celjani se bodo prihodnjo sredo v kvalifikacijah za ligo prvakov pomerili še z nogometaši Moldeja. FOTO: Uroš Hočevar
G. N., M. Š.
19. 8. 2020 | 19:00
19. 8. 2020 | 22:32
2:26
Potem ko sta nekdanja evropska prvaka Celtic in Crvena zvezda do vrha napolnila mreži Reykjavika in Europe, jima je v 2. kolo kvalifikacij za ligo prvakov sledil tudi slovenski šampion Celje. V Budimpešti je s 3:0 (1:0) odpravil Dundalk.

Nogometaši Celja so se bolj ali manj zanesljivo uvrstili v drugo kolo kvalifikacij za nastop v ligi prvakov. Slovenske prvake je na štadionu Szusze Ferenca v 43. minuti popeljal v vodstvo Luka Kerin in tako poskrbel za dobro izhodišče po prvem polčasu (1:0).

Zmago varovancev Dušana Kosića sta nad moštvom iz Irske z goloma tik pred koncem tekme v madžarski metropoli potrdila še Dario Vizinger (v 89. minuti) in Filip Dangubić (v sodniškem dodatku).

Celjani se bodo prihodnji torek v drugem krogu kvalifikacij postavili po robu igralcem norveške zasedbe Molde, ki so kar s 5:0 (2:0) odpravili nogometaše finske ekipe KuPS.


Kalvarija Slovana


Najbolj slovensko obarvan klub zunaj meja Slovan Bratislava (ob Alenu Ožboltu, ki je bil pri prvem porazu Slovana v novi sezoni DP z 1:2 strelec edinega gola za moštvo iz Bratislave, dres kluba nosita tudi Žan Medved in Kenan Bajrić) na Ferskih otokih doživlja pravo kalvarijo. Eden od strokovnega osebja je dopotoval okužen s koronavirusom.

Po številnih zapletih so si domači prizadevali, da bi poslali domov slovaško zasedbo in si zmago priigrali za zeleno mizo. Po zagotovilih, da je Slovan ravnal po protokolu Evropske nogometne zveze (UEFA), s katero je bil ves dan v stikih in z njo urejal podrobnosti, so pri Uefi vendarle dovolila, da bo tekma s ferskim prvakom Klaksvikom na sporedu v petek.

Še en dvoboj v madžarski metropoli je imel danes kanček slovenskega pridiha: sloviti Ferencvaros, pri katerem je eden od ključnih igralcev Miha Blažič, je v derbiju gostil švedskega prvaka Djurgardna in zmagal z 2:0.


Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine