Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Nov neuspeh Mariborčanov, visoka zmaga Koprčanov

Nogometaši Maribora so izgubili v Kidričevem, Koprčani so v gosteh brez težav odpravili Radomlje, Sežanci pa so osvojili Spodnjo Šiško.
Navijači Mure so obeležili 30-letnico svojega delovanja na značilen način in se na koncu veselili še zmage. FOTO: Leon Vidic/Delo
Navijači Mure so obeležili 30-letnico svojega delovanja na značilen način in se na koncu veselili še zmage. FOTO: Leon Vidic/Delo
F. T., M. Š.
11. 9. 2021 | 18:51
12. 9. 2021 | 22:55
6:06
Nedeljsko nadaljevanje 8. kola slovenskega nogometnega prvenstva je zaznamoval nov neuspeh Maribora, ki je moral v gosteh priznati premoč Aluminiju. Kidričani so se pred svojimi navijači veselili visoke zmage s 3:0.

Gostitelje je v 14. minuti po podaji Aljaža Krefla v vodstvo popeljal Nik Marinšek. Na 2:0 je v 86. minuti z bele točke povišal Krefl, končni izid pa je v drugi minuti sodnikovega dodatka postavil Rok Kidrič. Nogometaši Aluminija so tako dosegli več golov kot prej na sedmih tekmah skupaj in prvič v sezoni igrišče zapustili kot zmagovalci. Mariborčani so v zadnjih treh kolih osvojili eno samcato točko.

Simon Rožman po hudem porazu ni skrival razočaranja. FOTO: Jure Eržen/Delo
Simon Rožman po hudem porazu ni skrival razočaranja. FOTO: Jure Eržen/Delo


»Čestitam igralcem Aluminija za zmago. Izkoristili so svoje priložnosti, mi pa ne. Žoga v zadnjem obdobju preprosto noče v gol,« je zmajeval z glavo Simon Rožman, trener Maribora, ki na prvenstveni lestvici ostaja na četrtem mestu za tretjeuvrščeno Olimpijo. Na vrhu kraljuje Koper.


Sežanci začasno pobegnili iz nevarnega območja


CB24 Tabor je slavil zmago v Ljubljani. Domači Bravo je prekosil z 2:0 in vsaj začasno pobegnil z nevarnega območja na lestvici. Nogometaši Tabora so sredi tedna doživeli spremembo na trenerskem mestu. Igorja Božića je zamenjal Dušan Kosić, avtor lanske nogometne pravljice v Celju. Ljubljančan je bil skoraj leto brez službe, zato je pred tekmo kazal nekaj treme, a očitno nepotrebno. Svojo novo ekipo je dobro pripravil na gostovanje pri drugouvrščenemu Bravu, njegova taktika je bila uspešna, tako da so Sežanci z goloma Rodrigua Bongonguija v 27. minuti in Dina Stančića v 79. osvojili tri točke  Zdaj so pri desetih, prav vse pa so osvojili na gostovanjih.


Barišič dvakrat v polno


V drugi tekmi današnjega dneva so Koprčani v gosteh s 4:1 odpravili igralce Radomelj in se utrdili na vrhu prvenstvene lestvice. Za Primorce sta ob dvakratnem strelcu Maksu Barišiču (62. in 75.) v polno zadela še Nigerijec Bede Amarachi Osuji (36.) in Jamajčan Kaheem Parris (84.), častni gol za gostitelje je v 51. minuti dosegel Avstrijec Marko Božić.


 

V Celju lažje dihajo


Kolo so sicer odprli na Štajerskem. V Celju sta se pomerila domači istoimenski klub in Domžale, prve točke po koncu reprezentančne akcije pa so pripadle gostiteljem, ki so se na ta način – po drugi zaporedni zmagi – začasno prebili v zgornji polovico lestvice 1. SNL.

V prvem polčasu smo spremljali odlično nogometno tekmo, tako je bilo tudi v nadaljevanju, saj smo delno pogrešali akcijo le v srednjem delu drugega polčasa. Na svoj račun so prišli tudi gledalci. Ti niso videli le štirih golov, pač pa tudi nekaj pravih mojstrovin. Izpostaviti velja mojstrski gol Ivana Božića z 25 metrov in šolski protinapad Celjanov, ki ga je v zadnji minuti rednega dela končal Amadej Brecl s strelom tik pod prečko.

Celjski nogometaši se veselijo druge zaporedne zmage. FOTO: Leon Vidic/Delo
Celjski nogometaši se veselijo druge zaporedne zmage. FOTO: Leon Vidic/Delo

 
V derbiju kola sta se v Murski Soboti pomerili Mura in Olimpija, prav dvoboj aktualnega in nekdanjega prvaka na štadionu Fazanerija pa je bil posebej mikaven in nepredvidljiv. Edini gol na tekmi je padel že v prvem polčasu iz prekinitve. Po podaji Mitje Lotriča je bil Žan Karničnik v skoku boljši od Antonia Delamee Mlinarja – 1:0!

V Murski Soboti ni manjkalo zanimivih igralskih dvobojev. FOTO: Leon Vidic/Delo
V Murski Soboti ni manjkalo zanimivih igralskih dvobojev. FOTO: Leon Vidic/Delo


V športnem parku Fazanerija nismo spremljali slabe tekme, predvsem v drugem polčasu so želeli Ljubljančani na vsak način priti vsaj do točke. Statistično so bili opaznejši nogometaši Olimpije (posest igre 48:52, streli na vrata 5:8), toda zaman, še najmočneje je »opozoril« nase zeleno-beli kapetan Max Timi Elšnik, ki je bil v sodnikovem dodatku živčne tekme izključen zaradi grobega prekrška nad igralcem Mure.
 
Prva liga Telemach, 8. kolo:

sobota
Celje : Domžale 3:1 (Božić 44., Medved 52., Brecl 90.; Vuk 10.)
Mura : Olimpija 1:0 (Karničnik 18.)
nedelja
Bravo : CB24 Tabor 0:2 (Bongongui 27., Stančić 79.)
Kalcer Radomlje : Koper 1:4 (Božič 51.; Osuji 36., Barišič 62., 75., Parris 84.)
Aluminij : Maribor 2:0 (Marinšek 14., Krefl 86. 11-m, Kidrič 90.+2)
 
Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine