Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Buffon: Sodnik ni človek, ampak morilec

Sporno enajstmetrovko so drugače videli pri Realu. Cristiano Ronaldo: »Če ne bi bilo prekrška, bi Lucas zabil gol.«
Aljaž Vrabec
12. 4. 2018 | 08:44
12. 4. 2018 | 13:26
3:01
Madrid - Pričakovali smo miren nogometni večer, toda povratni obračun v Madridu je povsem zasukal dogajanje med Realom in Juventusom. Italijanski klub je na štadionu Santiago Bernabeu prišel do treh golov in skupnega izenačenja, vendar ko je že vse kazalo na podaljšek, je glavni sodnik Michael Oliver v 93. minuti dosodil enajstmetrovko v korist Reala. Kot je v navadi ob tovrstnih situacijah, je Cristiano Ronaldo unovčil najstrožjo kazen in popeljal Real v polfinale.

Enajstmetrovka je povsem razdelila nogometni svet. Privrženci Reala in njegovi nogometaši trdijo, da je sodnik dosodil popolnoma prav, vsi ostali so prepričani o veliki zaroti.
 

Buffon z rdečim kartonom in ovacijami


Najhuje se je jezil legendarni vratar Gianluigi Buffon. Ko je sodnik pokazal na belo točko, je bil tako jezen, da Oliverju skoraj ni preostalo drugega, kot da italijanskega veterana izključi, čeprav bi lahko imel milejši kriterij, še posebno, ker je Realu že dal enajstmetrovko. »Če dosodiš takšno enajstmetrovko v 93. minuti, nisi človek, ampak morilec ali žival. Namesto srca moraš imeti koš za smeti. Sodniki bi morali biti za takšne tekme bolje pripravljeni,« je udrihal Buffon.

Ko je italijanski vratar zapuščal zelenico, je vseeno prejel stoječe ovacije Realovih navijačev, kajti pred tekmo je namigoval, da je verjetno zadnjič igral v ligi prvakov. Še posebno čustven je bil tudi njegov odhod iz štadiona v poznih večernih urah, saj je do njega prišel Cristiano Ronalda, oba zvezdnika pa sta se objela in poljubila na lice.
 

Vazquez: Ko sem hotel streljati, me je podrl branilec


Povsem razjarjeni so bili tudi ostali Juventusovi igralci. Branilec Giorgio Chiellini je denimo obtoževal Relalove igralce, da so podkupili sodnike, medtem ko so vodilni možje torinskega kluba jezo stresali na nekdanjega znamenitega italijanskega sodnika Pierluigija Collino, ki je sedaj vodja sodnikov pri Evropski nogometni zvezi (Uefa). Spregovoril je celo Juventusov predsednik Andrea Agnelli, ki sicer zelo nerad nastopa pred mediji: »Na žalost nam Collina vedno določi sodnika, ki je proti Juventusu.«

A povsem drugače so sporni dogodek videli pri Realu. O prekršku je spregovoril Lucas Vazquez, ki je bil v središču pozornosti. »Ko sem hotel streljati, me je branilec podrl od zadaj. Nobene dilemi ni, to je enajstmetrovka,« je rekel. Enako je razmišljal Cristiano Ronaldo: »Ne razumem pritožb Juventusovih igralcev, saj so Lucasa pokosili od zadaj. Če ne bi bilo prekrška, bi zabil gol.«

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine