Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Bravo s hat-trickom Tučića do domače zmage

Nogometaši Brava so na preloženi tekmi 16. kola državnega prvenstva s 3:1 premagali Tabor. Blestel je Milan Tučić.
Ljubljančani so na krilih povratnika v Slovenijo Milana Tučića dosegli šesto zmago sezone. FOTO: Jure Eržen/Delo
Ljubljančani so na krilih povratnika v Slovenijo Milana Tučića dosegli šesto zmago sezone. FOTO: Jure Eržen/Delo
6. 2. 2021 | 16:32
6. 2. 2021 | 19:11
2:14
S preloženo tekmo 16. kola med Bravom in Taborom se je začel splomladanski del Prve lige Telekom Slovenije. Uvodno dejanje je zaznamoval napadalec Milan Tučić, ki je s tremi zadetki zrežiral zmago Brava s 3:1.

24-letni Tučić se je letos po treh letih vrnil v matični klub in že na prvi tekmi zablestel v polnem sijaju, saj je v drugem polčasu zadel kar trikrat in svojim delodajalcem priboril tri točke.

V prvem polčasu sta mreži mirovali. Žogo so imeli v svojih nogah več gostje (52%), edini strel v okvir vrat pa so sprožili domačini.

Nato pa je na sceno stopil Milan Tučić. Najprej je v 50. minuti izkoristil podajo Lorena Maružina z desne strani in premagal Jana Koprivca, ki se je žoge dotaknil, a ni mogel preprečiti zadetka.

Le devet minut kasneje je bilo že 2:0 za Bravo. Tokrat je v kazenski prostor podal Sandri Ogrinec, tam se je Tučić izognil prepovedanemu položaju in iz obrata zadel še drugič.

Gostujoči nogometaši so se v igro vrnili v 71. minuti. Akcijo so začeli na levi strani, sledila je podaja na oddaljeno vratnico, kjer je Erik Salkić pred golom zaposlil Christosa Rovasa, ta pa je iz bližine zadel z glavo.

Zadnje dejanje je pripadlo glavnemu junaku Milanu Tučiću, ki je z leve strani dosegel še svoj tretji zadetek in zaokrožil odlično tekmo domačih.

Prvenstvo se bo nadaljevalo v sredo in četrtek s tekmami 20. kola.


Državno prvenstvo, zaostala tekma 16. kola
Bravo - CB24 Tabor Sežana 3:1 (Tučić 50., 59., 91.; Rovas 71.)

Bravo: Vekić, Kurtović, Drkušić, Brekalo, Španring (od 46. Klemenčič), Žinko, Kramarič, Ogrinec (od 80. Kirm), Nukić, Maružin (od 82. Kancilija), Tučić (od 90. Križan).

Tabor Sežana: Koprivec, Ristić (od 84. Nemanič), Azinović, Briški, Makoumbou (od 63. Doukoure Grobry), Krivičić, Mihaljević, Salkić, Sever (od 84. Stanković), Djalo Aldair, Stančič (od 63. Rovas).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine