Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Haaland počel vse: dva gola in tri podaje za petardo BVB

Sobotni spored v prvem kolu nemške bundeslige sta zaznamovala polom novinca Greuther Fürtha v Stuttgartu (1:5) in nova izjemna predstava Erlinga Haalanda.
Haaland (na fotografiji) proslavlja po zadnjem golu Borussie na sobotni tekmi z Eintrachtom. FOTO: Ina Fassbender/AFP
Haaland (na fotografiji) proslavlja po zadnjem golu Borussie na sobotni tekmi z Eintrachtom. FOTO: Ina Fassbender/AFP
STA, J. K.
14. 8. 2021 | 17:32
14. 8. 2021 | 20:51
3:15
Nekdanji klub Boruta Mavriča in Kevina Kampla, Greuther Fűrth, je ob povratku v elitno nemško prvenstvo doživel hud poraz. V Stuttgartu je bil domači Vfb od zeleno-belih boljši s kar 5:1, častni zadetek so gostje dosegli že globoko v sodnikovem podaljšku drugega polčasa, ko je zadel Jamie Leweling. Stuttgart je ob polčasu vodil z 2:0, potem ko sta mrežo gostov zatresla Vataru Endo in Philipp Klement. Dva gola je v 55. in 76. minuti nato dosegel Marc-Oliver Kempf, vmes pa je bil natančen tudi Hamadi Al Ghaddioui



Le gol manj je na otvoritvi ligaške sezone v Augsburgu dosegel Hoffenheim, ki je bavarske tekmece odpravil s kar 4:0, tri podaje je vknjižil hrvaški reprezentant Andrej Kramarić, najprej v zaključku prvega polčasa, ko je za vodstvo zadel Jacob Bruun Larsen, nato pa je zaposlil še Sargisa Adamjana v 79. in Georginia Rutterja v 88. minuti. Rutter je nato v enem zadnjih napadov na tekmi podal do Sebastiana Rudyja, ta pa je zadel za končnih 4:0.



Minimalne zmage se je doma proti Bochumu, ki je tekmo končal z deseterico, razveselil Wolfsburg (1:0). Že v četrti minuti je bil zaradi igre z roko izključen Robert Tesche, a je prvi strelec volkov v zadnjih treh sezonah Wout Weghorst enajstmetrovko zapravil. Odkupil se je z zmagovitim golom v 22. minuti, aktualni prvak 2. bundeslige pa v nadaljevanju obračuna ni upel priti do vsaj točke.



Union Berlin je na svoji zelenici pri remiju uspel zadržati Bayer Leverkusen (1:1), brez golov pa sta se v Bielefeldu razšla Arminia in Freiburg. V večernem terminu (ob 18.30) je na sporedu še »evropski« dvoboj Borussia Dortmund – Eintracht Frankfurt.


 

Dortmund sezono odprl s petardo


Borussia Dortmund je šele po zaslugi nekaj spodrsljajev frankfurtskega Eintrachta v zaključku minule sezone uspela v boju za uvrstitev v ligo prvakov, Frankfurtčanom pa maščevanje v prvem kolu nove sezone v Dortmundu ni niti približno uspelo. To je bil nov šov norveškega asa Erlinga Haalanda, ki je poleg dveh golov prispeval še kar tri podaje za zmago s 5:2 ob ligaškem debiju novega trenerja Marca Roseja.

Dortmundčani so na edini večerni tekmi sobotnega sporeda povedli v 23. minuti, ko je bil natančen kapetan Marco Reus. Nato je Felix Passlack štiri minute kasneje z avtogolom Frankfurtu omogočil izenačenje, vsega sedem minut kasneje pa sta stvari na svoje mesto z zadetkoma postavila Thorgan Hazard in Erling Haaland.

V drugem polčasu je vodstvo povišal Giovanni Reyna po še tretji podaji Haalanda, Norvežan pa je sijajno predstavo kronal v 69. minuti, ko je zabil še drugi gol na tekmi za 5:1. Poraz je v 86. minuti ublažil Jens Petter Hauge.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine