Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Blažičev Angers znova do točke v francoski ligi

Slovenski nogometni reprezentant Miha Blažič je po dveh kolih francoskega prvenstva še neporažen.
Miha Blažič med dvobojem 1. kola z Nantesovim Evannom Guessandom. FOTO: Jean-Francois Monier/AFP
Miha Blažič med dvobojem 1. kola z Nantesovim Evannom Guessandom. FOTO: Jean-Francois Monier/AFP
Š. R., STA
14. 8. 2022 | 17:17
14. 8. 2022 | 22:42
1:50

Po remiju v 1. kolu je Miha Blažič skupaj s soigralci iz Angersa točko osvojil tudi na nedeljskem gostovanju pri Auxerru. Tekma pa se za Angers ni dobro začela, saj so domači hitro povedli z 2:0, potem ko sta zadela Julian Jeanvier v četrti minuti in Cedric Hountondji, ki je v 10. minuti dosegel avtogol. Gosti, pri katerih je Blažič igral vso tekmo, so zaostanek zmanjšali v 22. minuti po golu Loisa Dionyja.

Od 57. minute so domači igrali z igralcem manj po izključitvi Lassina Sinayoka, kljub temu pa še enkrat zadeli, a so sodniki gol razveljavili zaradi prekrška. Zato pa je Angers v 66. minuti postavil končni izid prek Amina Salamaja.

V nedeljo sta se še Ajaccio in Lens razšla z 0:0, Toulouse je na gostovanju pri Troyesu zmagal s 3:0, Clermont pa pri Reimsu s 4:2. Slednji je prvi polčas dobil z 2:0, nato pa je bil izključen Emmanuel Agbadou, kar so gostje unovčili, dvakrat je zadel Komnen Andrić. Tekma Nice in Strasbourga se je končala z 1:1, prav tako pa obračun Bresta in Marseilla.

V petek sta Nantes in Lille igrala 1:1, takšen je bil izid tudi na sobotni tekmi Monaca in Rennesa, medtem ko je Paris Saint-Germain s 5:2 (Neymar 2, Kylian Mbappe, Renato Sanches) ugnal Montpellier in je na vrhu lestvice.

Dvoboj Lorienta in Lyona je prestavljen zaradi poškodovane zelenice, ki jo je načelo vroče vreme, dodatno pa obremenil keltski festival prejšnji teden.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine