Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Berlin znova nogometno pomemben

Bayern po treh zmagah le remiziral, Leipzig prvič do treh točk.
Tudi Surinamci znajo igrati nogomet, Sheraldo Becker (v sredini) je za berlinski Union dvakrat zadel proti Schalkeju. FOTO: Ina Fassbender/AFP
Tudi Surinamci znajo igrati nogomet, Sheraldo Becker (v sredini) je za berlinski Union dvakrat zadel proti Schalkeju. FOTO: Ina Fassbender/AFP
Š. R., STA
27. 8. 2022 | 21:33
3:37

Nogometaši Bayerna in Borussie iz Mönchengladbacha so se na osrednji tekmi 4. kroga nemškega prvenstva v bavarski prestolnici razšli z neodločenim izidom 1:1. Prvo zmago v sezoni 2022/23 je dosegel Leipzig, ki je na Red Bull Areni ugnal Wolfsburg z 2:0, nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl je za gostitelje igral do 64. minute. Bavarska zasedba je po zanesljivih uvodnih zmagah proti Eintrachtu s 6:1, Wolfsburgu z 2:0 in Bochumu s 7:0 danes v svojem hramu osvojila le točko proti trdoživemu tekmecu iz Mönchengladbacha. Gostujoča ekipa je povedla v 43. minuti, ko je zadel Francoz Marcus Thuram. Večji del drugega polčasa je uspešno branila svojo prednost, po številnih zapravljenih priložnosti pa je za Bavarce izenačujoči gol v 83. minuti dosegel Leroy Sane.

Bayernov spodrsljaj je izkoristil berlinski Union. Po štirih krogih sta obe ekipi zbrali po deset točk, bavarska ekipa pa je na prvem mestu zaradi boljše razlike v golih. Zasedba iz nemške prestolnice je danes v Gelsenkirchnu visoko zmagala s 6:1. Po dvakrat sta zadela Surinamec Sheraldo Becker in Sven Michel, po enkrat pa Norvežan Morten Thorsby in Janik Haberer. Za povratnika v bundesligo je edini gol dosegel Marius Bulter z 11-metrovke. Prvo zmago v tej sezoni so dosegli nogometaši iz Leipziga. Po neodločenih izidih s Stuttgartom in Kölnom ter porazu proti berlinskemu Unionu so na domačem igrišču na kolena položili tekmece iz Wolfsburga. Oba gola je dosegel Francoz Christopher Nkunku, prvega v peti minuti z 11-metrovke, drugega pa v 90. minuti. Kampl je za gostitelje igral do 64. minute, ko ga je zamenjal Malijec Amadou Haidara.

Do prve zmage v tej sezoni so prišli tudi lekarnarji iz Leverkusna, ki so v Mainzu zmagali s 3:0. Gosti so temelje za zmago postavili med 29. in 41. minuto, ko je dva gola dosegel Nizozemec Jeremie Frimpong, enega pa Argentinec Exequiel Palacios. Hoffenheim je z golom Dennisa Geigerja v 39. minuti premagal Augsburg z 1:0, Borussia iz Dortmunda pa je z identičnim izidom v Berlinu ukanila Hertho. Edini zadetek je v 32. minuti dosegel Francoz Anthony Modeste.

Izidi, 4. kroga

petek:

Freiburg : Bochum 1:0 (0:0)

sobota:

Hertha Berlin : Borussia Dortmund 0:1 (0:1)

Hoffenheim : Augsburg 1:0 (1:0)

Mainz : Bayer Leverkusen 0:3 (0:3)

Leipzig : Wolfsburg 2:0 (1:0)

Schalke : Union Berlin 1:6 (1:3)

Bayern : Borussia Mönchengladbach 1:1 (0:1)

nedelja:

15.30 Köln - Stuttgart

17.30 Werder Bremen - Eintracht Frankfurt

Standings provided by SofaScore LiveScore

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine