Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Prišlek iz Londona zabija gole kot za stavo

V 26. kolušpanskega nogometnega prvenstva Sevilla z zmago v mestnem derbiju najbližje vodilnemu Realu. Barcelona prepričljiva proti Athleticu Bilbauu.
Na Camp Nou se veselijo strelskega izbruha Gabonca Pierra-Emericka Aubameyanga. FOTO: Albert Gea/Reuters
Na Camp Nou se veselijo strelskega izbruha Gabonca Pierra-Emericka Aubameyanga. FOTO: Albert Gea/Reuters
Š. R., STA
28. 2. 2022 | 07:20
28. 2. 2022 | 07:28
2:56

V 26. kolu španske nogometne lige je Sevilla v mestnem derbiju z 2:1 premagala Betis in se vodilnemu madridskemu Realu približala na šest točk zaostanka. Barcelona je s 4:0 premagala Athletic Bilbao in se vrnila na četrto mesto pred Atletico Jana Oblaka.

Že v soboto je Atletico Madrid z 2:0 premagal Celto iz Viga in se začasno povzpel na četrto mesto, a ga je danes Barcelona, potem ko je strla obrambo baskovskega velikana Athletica, spet ujela. Zaradi tekme manj pa so Katalonci zdaj pred Atleticom.

Barca se je z zmago tudi oddolžila Athleticu za poraz v pokalnem tekmovanju pred dobrim mesecem dni, ko je izgubila z 2:3 po podaljšku in izpadla v osmini finala. Katalonci so bili boljši tekmec in pritiskali od začetka, a so prvič zadeli šele v 37. minuti, ko je bil uspešen Pierre-Emerick Aubameyang. Gabonec, ki je kot posojen napadalec prišel iz londonskega Arsenala, je zabil že četrti gol v treh tekmah.

V nadaljevanju je na 2:0 z natančnim strelom v 73. povišal Ousmane Dembele. Athletic je povsem popustil, domači pa so ob koncu dosegli visoko zmago še z zadetkoma Luuka de Jonga in Memphisa Depaya.

Sevilla je dosegla drugo zmago na zadnjih treh tekmah. Že v prvem polčasu so se nekajkrat vnele strasti na vročem mestnem obračunu, v 24. minuti pa je Ivan Rakitić izkoristil najstrožjo kazen za vodstvo z 1:0. V 41. minuti je rezervist Munir El Haddadi, deset minut prej je zamenjal poškodovanega Papuja Gomeza, povišal vodstvo, v drugem polčasu pa je Betis le še kozmetično popravil izid, ko je za končnih 2:1 zadel Sergio Canales globoko v sodnikovem dodatku.

Villarreal je doma prepričljivo s 5:1 ugnal moštvo Espanyola, kar štiri gole pa je zbail komal 19-letni Yeremi Pino.

Karim Benzema je dosegel edini zadetek za zmago Real Madrida.  FOTO:Gabriel Bouys/AFP
Karim Benzema je dosegel edini zadetek za zmago Real Madrida.  FOTO:Gabriel Bouys/AFP

Karim Benzema preprečil presenečenje

Vodilni Real Madrid je z 1:0 premagali Rayo Vallecano. Rayo ni bil daleč od presenečenja. S čvrsto in borbeno predstavo je bil dolgo časa pri izidu 0:0, ob koncu prvega polčasa so gostje sicer zadeli, a so bili pred zadetkom Casemira v prepovedanem položaju. Mario Suarez bi lahko poskrbel celo za vodstvo Raya, a je njegov natančen poskus ustavil vratar Thibaut Courtois.

Pritisk Reala je nato le obrodil sadove tik pred koncem, ko je domačo obrambo izigral Karim Benzema in prinesel Madridčanom tri dragocene točke.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine