Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Atletico odgovoril na Barcelonin izziv

Madridčani so v španskem nogometnem prvenstvu v 25. kolu ugnali Villarreal in se vrnili na zmagovalno pot, Barcelona z zmago v derbiju v Sevilli tudi za prvaka.
Katalonci so se takole razveselili zmage na derbiju in se začasno povzpeli na drugo mesto. FOTO: Marcelo Del Pozo/Reuters
Katalonci so se takole razveselili zmage na derbiju in se začasno povzpeli na drugo mesto. FOTO: Marcelo Del Pozo/Reuters
27. 2. 2021 | 19:49
28. 2. 2021 | 23:11
2:54
Nogometaši Barcelone so na derbiju 25. kola španskega prvenstva v Sevilli zmagali z 2:0. Isti ekipi se bosta že v sredo pomerili na povratni polfinalni tekmi španskega pokala.

Barcelona se je vrnil v bitko za prvaka in zagrozila tudi Atleticu, ki je nocoj gostoval v Villarrealu. Strah Madridčanov je bil upravičen, toda in drugi rdeče-beli so se izvlekli iz skušnjave in po nekaj slabših izidih dosegli pomembno zmago. Če so si jo zaslužili, je že druga stvar. Villarreal je bil veliko, veliko boljši, toda neučinkovit in ni imel sreče. V posesti žoge je bil Villarreal boljši s 63:37, pri strelih pa s 13:6. Tudi naš vratar Oblak je bil znova izjemen, ubranil je šest strelov.

Katalonski velikan je pomembno zmago dosegel s po enim golom v vsakem polčasu. V 29. minuti je po globinski podaji Lionela Messija z leve strani zadel Ousmane Dembele, končni izid pa je v 85. minuti postavil Messi, ki je iz drugega poskusa premagal Bona.

Jan Oblak je v Villarrealu reševal, kar je rešiti moral. FOTO: Pablo Morano/Reuters
Jan Oblak je v Villarrealu reševal, kar je rešiti moral. FOTO: Pablo Morano/Reuters


Argentinski virtuoz je v svoji karieri največ ligaških golov zabil prav Sevilli, in sicer je na današnji 29. tekmi dosegel jubilejni 30. gol. Skupna bilanca Messija proti Sevilli pa je 38 golov na 42 tekmah v vseh tekmovanjih.

Barcelona se je z zmago začasno povzpela na drugo mesto in ob dveh tekmah več za vodilnim Atleticom zaostaja za dve točki. Uspeh je obenem služil tudi za okrepitev samozavesti, ki bo Kataloncem prišla še kako prav, saj bodo v sredo na povratni tekmi španskega pokala prav proti Sevilli poskušali izničiti zaostanek z 0:2.

»Z zmago proti tako dobri ekipi in na njenem igrišču smo poslali močno sporočilo. Z zadnjima zmagama nad Elchejem in Sevillo smo dobili še eno življenje v borbi za ligaški naslov. Videli bomo, ali nam bo v sredo proti Sevilli uspelo pripraviti preobrat. Sezona je še dolga in še vedno imamo možnost osvojiti prvenstvo,« je po zmagi razmišljal branilec Gerard Pique.

Špansko prvenstvo, sobotni pari 25. kola
Eibar - Huesca 1:1 (Diop 83.; Ramirez 81.)
Sevilla - Barcelona 0:2 (Dembele 29., Messi 85.)
Alaves - Osasuna 0:1 (Barja 77.)
Getafe - Valencia 3:0 (Arambarri 39., Mata 55., Alena 87.)
Celta Vigo : Valladolid 1:1 (Murillo 90.; Orellana 70.)
Cadiz : Betis 0:1 (Juanmi 84.)
Granada : Elceh 2:1 (Quina 31., Puertas 79., Boye 40.)
Villarreal : Ateltivco madrid 0:2 (Pedraza 26. avt., Felix 69.)
Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine