Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Avtogol Gabra Dobrovoljca odločil derbi v Ljudskem vrtu

V prvi tekmi 27. kola 1. SNL je Triglav po domžalski zaušnici prejel še hujšo od tekmeca za obstanek. Jutri še tri tekme.
Gaber Dobrovoljc je v 89. minuti nesrečno preusmeril podajo Marcosa Tavaresa v lastno mrežo. FOTO: Tadej Regent/Delo
Gaber Dobrovoljc je v 89. minuti nesrečno preusmeril podajo Marcosa Tavaresa v lastno mrežo. FOTO: Tadej Regent/Delo
13. 4. 2019 | 20:29
13. 4. 2019 | 22:31
5:18
Maribor je tudi v derbiju 27. kola opravil z Domžalami s pragmatično predstavo. Po slabem prvem polčasu, v katerem so bili domžalski nogomateši vidno podjetnejši in bolj napadalni, je v drugem dvignil ritem igre in dobil nagrado v zadnjih trenutkih dvoboja. Marcos Tavares je poslal predložek, nesrečni domžalski branilec Gaber Dobrovoljc pa je žogo preusmeril v lastno mrežo.



Dare Vršič je mariborski igri dodal tudi kanček ustvarjalnosti. FOTO: Tadej Regent/Delo
Dare Vršič je mariborski igri dodal tudi kanček ustvarjalnosti. FOTO: Tadej Regent/Delo


Rudar za razred boljši


Nogometna pot od sobote do sobote se je za kranjski Triglav razpletla s tretjim porazom, razliko v golih 2:10 in zdrsom na lestvici. Če sta bila Maribor (1:2) in Domžale (1:6) premočna tekmeca ter pričakovana zmagovalca, je bil neposredni tekmec za obstanek Rudar v današnjem uvodnem dvoboju 27. kola presenetljivo za razred boljši. Zmagal je s 4:0 (2:0), lahko pa bi še bolj napolnil mrežo Kranjčanov, če ne bi upočasnil ritma po izključitvi domačega branilca Kristjana Arha Česna (drugi rumeni karton) v 68. minuti.

Žiga Škoflek (levo) je bil v kranjskem derbiju za obstanek najbolj razigran med Velenjčani. FOTO: Roman Šipić/Delo
Žiga Škoflek (levo) je bil v kranjskem derbiju za obstanek najbolj razigran med Velenjčani. FOTO: Roman Šipić/Delo


Rudar je v tej sezoni dobil vse tri tekme proti Triglavu in ga z današnjo tudi prehitel na lestvici. Vse neznanke o zmagovalcu je razblinil že v prvem polčasu, v katerem je oba gola dosegel Žiga Škoflek. Prvega po samostojni akciji, drugega pa po lepi dvojni podaji Leona Črnčiča in asistenta Milana Tučića. Slednji, najboljši Rudarjev strelec v sezoni, je v drugem polčasu povišal prednost po spretni reakciji, v kateri je tako rekoč z noge kranjskega branilca Žana Kumerja potisnil žogo mimo nemočnega domačega vratarja Jalna Arka. Avtogol Kumerja je bil le še pika na i klavrnega popoldneva za Triglav.

 

Maribor : Domžale 1:0 (0:0)

Štadion Ljudski vrt, gledalcev 3000, sodnik Bojan Mertik (Odranci).
Strelec: 1:0 – Dobrovoljc (89, avt.).
Maribor: Pirić, Milec, Rajčević, Ivković, Viler, Cretu (od 46. Vršič), Dervišević, Vrhovec (od 85. Santos), Hotić, Mlakar (od 69. Tavares), Zahović.
Domžale: Santini, Rom, Dobrovoljc, Klemenčič, Sikošek, Vetrih (od 75. Žužek), Gnezda Čerin, Hodžić, Mujan (od 65. Vuk), Podlogar (od 85. Pečnik), Nicholson.


Triglav : Rudar 0:4 (0:2)

Športni center, gledalcev 300, sodnik Matej Jug (Tolmin).
Strelci: 0:1 – Škoflek (13), 0:2 – Škoflek (42), 0:3 – Tučić (51), 0:4 – Kumer (90, avt.).
Triglav: Arko, Kumer, Mlakar, Rogelj, Arh Česen, Mertelj, E. Kryeziu, Tijanić, Udovič (od 46. Žurga), Majcen, Crnov (od 63. Svraka).
Rudar: Pridigar, Tomašević, Pušaver, Bolha (od 75. Pušnik), Krefl, Ćosić, Hrubik, Črnčič (od 60. Kobiljar), Radić, Škoflek (od 74. Li), Tučić.
Rdeči karton: Arh Česen (68, 2RK).

 

nedelja:


Celje – Mura (14.30).

Olimpija – Aluminij (17).

Gorica – Krško (19).


Vrstni red: Maribor 63, Olimpija 48, Domžale 40, Aluminij in Celje po 37, Mura 36, Rudar 29, Triglav 28, Gorica 26, Krško 17.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine