Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Roma končala niz Napolija, Juve v zadnjih minutah do točke na San Siru

Nedeljski spored 9. kola italijanske nogometne lige sta odprla Atalanta Josipa Iličića in Udinese. Tekma se je končala z 1:1.
Paulo Dybala proslavlja gol za remi. FOTO: Alessandro Garofalo/Reuters
Paulo Dybala proslavlja gol za remi. FOTO: Alessandro Garofalo/Reuters
STA, J. K.
24. 10. 2021 | 17:15
24. 10. 2021 | 23:04
2:54

Ekipa iz Bergama, ki je posebej v obrambi precej zdesetkana (zaradi poškodb so manjkali Rafael Toloi, Berat Djimsiti, Matteo Pessina, Robin Gosens in Hans Hateboer), je povedla v 56. minuti, ko je zadel Ruslan Malinovskij, osem minut zatem pa je Josip Iličić, ki je v prvem polčasu zadel vratnico, zapustil igro, zamenjal ga je Aleksej Mirančuk. Ko je že kazalo, da bo domača zasedba slavila minimalno zmago, pa je v četrti minuti dodatka Videmčanom točko zagotovil Beto, ki je poleti prišel k Udineseju. Portugalec je zadel z glavo po podaji iz kota.

Obračun Rome in Napolija, ki ni več stoodstoten in ima osem zmag in remi (tako kot drugouvrščeni Milan), se je končal brez zmagovalca. Čeprav so imeli Neapeljčani več žogo v posesti, pa so si oboji priigrali nekaj priložnosti, gosti so tudi zadeli okvir vrat. Pri domačih je v 82. minuti moral zapustiti trenerski prostor domači strateg Jose Mourinho, ko je dobil še drugi rumeni karton.

Atalanta (na fotografiji desno Ruslan Malinovskij) je sredi tedna boleče izgubila na gostovanju pri Manchester Unitedu v ligi prvakov. FOTO: Paul Ellis/AFP
Atalanta (na fotografiji desno Ruslan Malinovskij) je sredi tedna boleče izgubila na gostovanju pri Manchester Unitedu v ligi prvakov. FOTO: Paul Ellis/AFP

Srbski napadalec Fiorentine Dušan Vlahović je spet zadel, tokrat je prispeval zadnji gol ob domači zmagi nad Cagliarijem s 3:0, Verona pa je z visokih 4:1 premagala Lazio, potem ko so sinje modri v prejšnjem kolu pred svojimi navijači navdušili z zmago nad branilcem naslova Interjem.

Interisti »noreli« ob remiju z Juventusom, Inzaghi izključen

Večerni »derbyj d'Italia« med Milančani in Juventusom se je na San Siru končal brez zmagovalca (1:1). Ob večinoma dokaj nenevarnem Juventusu je domača zasedba, ki ji je s kapetanskim trakom na roki spet poveljeval Ljubljančan Samir Handanović, dolgo časa vodila po zaslugi zadetka Edina Džeka v 17. minuti. Sarajevčan je v mrežo pospravil odbito žogo, potem ko je pred njim Hakan Calhanoglu zadel okvir vrat.

V 89. minuti pa je Paulo Dybala unovčil enajstmetrovko za 1:1. Pred tem so domači ostro protestirali, ko je sodnik po pregledu z VAR dosodil prekršek Denzela Dumfriesa nad Alexom Sandrom. Trener Interja Simone Inzaghi je ob tem dobil rdeči karton.

V soboto so nogometaši Salernitane gostili Empoli in izgubili z 2:4, v vratih morskih konjičkov je stal Vid Belec, Petar Stojanović pa je odigral prvi polčas v dresu Toskancev. Venezia je z Domnom Črnigojem v prvi postavi na gostovanju pri Sassuolu izgubila z 1:3, Milan pa je zmagal v Bologni s 4:2. Bolognčani so tekmo končali z dvema izključitvama.

Že v petek je Torino premagal Genoo s 3:2, Sampdoria pa Spezio z 2:1.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine