Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Arsenal še drugič zapovrstjo brez zmage

Topničarji so v 23. kolu angleškega nogometnega prvenstva doma le remizirali z Brentfordom.
Ivan Toney (v svetlomodrem dresu v sredini) je vodilnemu Arsenalu z golom zagrenil življenje. FOTO: David Klein/Reuters
Ivan Toney (v svetlomodrem dresu v sredini) je vodilnemu Arsenalu z golom zagrenil življenje. FOTO: David Klein/Reuters
Š. R., STA
11. 2. 2023 | 19:20
11. 2. 2023 | 21:23
2:46

Arsenal, vodilno moštvo angleške nogometne lige, je v prvenstvu še drugič zapovrstjo ostal brez zmage. Po porazu na gostovanju pri Evertonu tokrat na domačem igrišču ni premagal Brentforda, izid tekme je bil 1:1. Na lestvici imajo topničarji zdaj šest točk prednosti pred Manchester Cityjem, ki bo tekmo tega kola odigral v nedeljo.

Arsenal je proti Brentfordu povedel v 62. minuti z golom Leandra Trossarda (prvim v dresu Arsenala), ki je le štiri minute prej zamenjal Gabriela Martinellija, osem minut pozneje je izenačil Ivan Toney. Če se upošteva še pokalni obračun s Cityjem, je Arsenal na zadnjih treh tekmah dvakrat izgubil in enkrat igral neodločeno, navijači se bojijo, da je padel v formi. Na njegovo srečo pa ne blestijo niti njihovi zasledovalci.

Eden tistih, ki igra po sistemu toplo-hladno, je tudi Tottenham. V prejšnjem kolu je ugnal City, šest dni pozneje pa doživel boleč poraz v boju za mesta, ki vodijo v ligo prvakov, z 1:4 je izgubil v Leicestru. V 14. minuti je sicer z golom Rodriga Bentancurja prišel v vodstvo, toda do konca tekme so v polno zadevali le še domači. V prvem polčasu so se med strelce vpisali Nampalys Mendy, James Maddison in Kelechi Iheanacho, v drugem je končni izid postavil Harvey Barnes.

Tudi Chelsea še ni našel pravega ritma po številnih menjavah v ekipi. Tokrat je le remiziral v londonskem obračunu z West Hamom. V 16. minuti ga je v vodstvo popeljal Joao Felix, ki je odigral svojo drugo tekmo za Chelsea po prihodu iz Atletica, izenačil je že 12 minut pozneje njihov nekdanji član Emerson.

Vrstni red: Arsenal 51, Manchester City 45, Manchester United 43, Newcastle 41, Tottenham 39, Brighton in Fulham po 35, Brentford 34, Chelsea 31, Liverpool 29, Aston Villa 28, Crystal Palace 25, Leicester in Nottingham Forest po 24, Wolverhampton 23, West Ham 20, Leeds 19, Everton in Bournemouth po 18, Southampton 15.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine