Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Arabski derbi odločil Trezeguet

V četrtfinalu afriškega nogometnega prvenstva je sedemkratni prvak Egipt v četrtfinalu z 2:1 izločil Maroko. V polfinalu še Senegal, Burkina Faso in Kamerun.
Mahmoud »Trezeguet« Hassan (desno) in Mohamed Salah sta Egipt popeljala v polfinale afriškega prvenstva v nogometu.FOTO: Charly Triballeau/AFP
Mahmoud »Trezeguet« Hassan (desno) in Mohamed Salah sta Egipt popeljala v polfinale afriškega prvenstva v nogometu.FOTO: Charly Triballeau/AFP
G. N., STA
30. 1. 2022 | 18:55
30. 1. 2022 | 22:33
2:13

Po Kamerunu in Burkini Faso sta se v polfinale afriškega nogometnega prvenstva v Kamerunu prebila tudi Egipt, ki je po podaljšku premagal Maroko z 2:1 (1:1, 0:1), in Senegal, ki je bil boljši od Ekvatorialne Gvineje s 3:1.

V prvem polfinalu, 2. februarja, se bo Senegal pomeril z Burkino Faso, dan kasneje se bosta pomerila še Kamerun in Egipt. Finale in tekma za 3. mesto bosta 6. februarja.

Senegal je povedel v 28. minuti po golu Famare Diedhiouja, v 57. minuti pa je izenačil Jannick Buyla. Podprvak črne celine v letih 2002 in 2019 iz Senegala je v zadnjem delu tekme le strl odpor Ekvatorialne Gvineje. V 68. minuti je zadel Cheikhou Kouyate, končni izid pa je v 82. minuti postavil Ismaila Sarr.

Po prvem polčasu arabskega derbija je bolje kazalo Maročanom, ki so povedli že v sedmi minuti, potem ko je z 11-metrovke zadel Sofiane Boufal. Sedemkratni prvaki črne celine so v 53. minuti izenačili po golu prvega zvezdnika Mohameda Salaha. V rednem delu ni bilo več zadetkov, odločitev o zmagovalcu je padla v podaljšku, strelec odločilnega gola pa je bil Mahmoud Ahmed Ibrahim Hassan oziroma bolj znan kot Trezeguet v 100. minuti.

V soboto je gostitelj celinskega prvenstva v Douali z goloma Karla Tokoja Ekambija premagal Gambijo z 2:0. Na drugi tekmi v Garoui je Burkina Faso premagala Tunizijo z 1:0, strelec edinega zadetka je bil Dango Outtara.

Prva polfinalna tekma med Burkino Faso in zmagovalko drevišnjega dvoboja med Senegalom in Ekvatorialno Gvinejo bo 2. februarja, dan kasneje pa bo še tekma med Kamerunom in Egiptom. Tekma za tretje mesto in veliki finale bosta 6. februarja.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine