Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Agüero potrdil, da se poslavlja od nogometa

Argentinski napadalec Sergio Agüero, ki je od poletja član Barcelone, je zaradi zdravstvenih težav končal kariero.
Sergio Agüero je oznanil konec kariere. FOTO: Sergio Perez/Reuters
Sergio Agüero je oznanil konec kariere. FOTO: Sergio Perez/Reuters
15. 12. 2021 | 12:20
15. 12. 2021 | 12:26
1:52

»Dobro ... Ta novinarska konferenca je sklicana zato, da vam sporočim, da bom prenehal z igranjem nogometa,« je povedal Sergio Agüero, ki je s tresočim glasom in globokimi vzdihi dolgo časa zbiral pogum, da je lahko izrekel prve besede. »Zelo mi je težko. Vseeno sem vesel, da sem sprejel to odločitev, saj je na prvem mestu moje zdravje. Dejali so mi, da bo tako zame najbolje,« je dodal Argentinec.

Že večkrat so se v zadnjih mesecih pojavila namigovanja, da bo moral zaradi težav s srcem Agüero pri 33 letih končati s kariero profesionalnega nogometaša. V Barcelono je prišel po desetletju nastopanja v dresu angleškega Manchester Cityja. Nekdanji član argentinskega Independienteja in španskega Atletico Madrida se je v Evropi uveljavil kot eden najboljših napadalcev, pri Man. Cityju pa je postal klubska legenda in najboljši strelec kluba vseh časov, preden se je letos brez odškodnine vrnil na Iberski polotok.

Na Camp Nouu so mu podporo, med drugim, izrazili predsednik kluba Joan Laporta, nekdanji trener pri Manchester Cityju Josep Guardiola in seveda celotno člansko moštvo na čelu s trenerjem Xavijem Hernandezom. Svojega predstavnika na tribuni je imel tudi madridski Atletico. Agüero je v tej sezoni odigral le pet tekem za Katalonce, ob oktobrskem remiju z Alavesom pa je začutil bolečine v prsih in predčasno končal z obračunom, po dodatnih pregledih pa so mu diagnosticirali aritmijo in napovedali najmanj trimesečno okrevanje.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine