Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Agüero v bolnišnici, v Kijev tudi brez Piqueja

Argentinski nogometaš je moral predčasno z igrišča zaradi bolečin v prsih, Španec zaradi mečne mišice.
Sergia Agüera sta pospremila z igrišča soigralca Sergio Busquets in Gerard Pique. FOTO: Albert Gea/Reuters
Sergia Agüera sta pospremila z igrišča soigralca Sergio Busquets in Gerard Pique. FOTO: Albert Gea/Reuters
F. T., STA, B. E.
31. 10. 2021 | 08:00
31. 10. 2021 | 14:15
2:12

Argentinski nogometaš Sergio Agüero je moral zaradi bolečin v prsih v bolnišnico. Težave z dihanjem je imel na sobotni tekmi njegove Barcelone z Alavesom, ki se je končala z 1:1. Triintridesetletnik je moral na štadionu Camp Nou z igrišča v 41. minuti, ko je legel na tla in se držal za prsi. Za zdaj ni znano, za kakšne zdravstvene težave gre.

image_alt
Barcelona brez Ronalda Koemana le do točke

Argentincu so nekaj minut nudili prvo pomoč na igrišču, nato so prišli na zelenico z nosili, vendar je nogometaš sam zapustil igralno površino. »Agüero je občutil nelagodje v prsih in so ga sprejeli v bolnišnico na pregled srca,« je v izjavi za javnost sporočila Barca. Njen začasni trener Sergi Barjuan pa je povedal: »Vprašal sem ga, kaj mu je, pa je dejal, da ima vrtoglavico. Več pa ne vem.«

Po poročanju španskih medijev je Agüero preživel noč v bolnišnici, kjer so mu opravili več srčnih preiskav, tam pa so se mu pridružili tudi mama, brat in dekle.

Tudi Gerard Pique je moral v soboto predčasno iz igre. FOTO: Albert Gea/Reuters
Tudi Gerard Pique je moral v soboto predčasno iz igre. FOTO: Albert Gea/Reuters

Pique ima načeto mišico

Težave katalonskega moštva so se dodatno povečale zaradi poškodbe osrednjega branilca Gerarda Piqueja. Zaradi načete mečne mišice bo moral izpustiti torkov ključni dvoboj v ligi prvakov proti kijevskemu Dinamu. V klubski izjavi za javnost niso navedli, kako dolgo bo Pique odsoten.

Pique je v soboto odšepal iz igre v 70. minuti, ko je Barcelona doma remizirala z 1:1 proti Alavesu v prvem nastopu ekipe po odstavitvi trenerja Ronalda Koemana. Piqueja je zamenjal Clement Lenglet. Barcelona zaseda deveto mesto na prvenstveni lestvici španske lige

V ligi prvakov je tretja v skupini E, potem ko je na prvih dveh tekmah izgubila z 0:3 proti Bayernu iz Münchna in Benfici ter nato na štadionu Camp Nou z 1:0 premagala Dinamo Kijev z golom Piqueja.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine