Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Zmaji ostali brez slovenskega reprezentanta

Žiga Dimec ni več član Cedevite Olimpije. Prekinitev pogodbe je bila sporazumna.
Žiga Dimec ne bo več igral za Olimpijo. FOTO: Fiba
Žiga Dimec ne bo več igral za Olimpijo. FOTO: Fiba
STA
30. 11. 2021 | 20:40
30. 11. 2021 | 20:43
1:51

Slovenski košarkarski reprezentant Žiga Dimec ne bo več igral za Cedevito Olimpijo. Kot so sporočili iz ljubljanskega kluba, so se z igralcem na njegovo željo dogovorili za sporazumno prekinitev pogodbe.

»Košarkarski klub Cedevita Olimpija in center slovenske reprezentance Žiga Dimec sta se dogovorila za sporazumno prekinitev pogodbe. Dimec je v zadnjem tednu sam izrazil željo po odhodu, ljubljanski klub pa mu je stopil nasproti, obenem pa mu želi vso srečo v nadaljevanju kariere,« so na svoji spletni strani zapisali pri Olimpiji.

Dimec, 211 centimetrov visoki slovenski reprezentant in evropski prvak iz leta 2017, se je v Ljubljano preselil lansko poletje. S Cedevito Olimpijo, ki je v zadnjih dneh na centrsko pozicijo pripeljala Alena Omića, je Dimec v sezoni 2020/21 postal državni prvak, osvojil pa je tudi dva naslova slovenskega superpokalnega prvaka.

Žiga Dimec je slovenski reprezentant. FOTO: Aris Messinis/AFP
Žiga Dimec je slovenski reprezentant. FOTO: Aris Messinis/AFP

V sezoni 2021/22 je dres Cedevite Olimpije nosil na šestih tekmah regionalne lige. V malo manj kot sedmih minutah igre je v povprečju dosegal 2,7 točke in dva skoka na obračun. V evropskem pokalu pa je zbral štiri nastope, v malo več kot devetih minutah na tekmo pa v povprečju dosegal štiri točke in dva skoka na tekmo.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine