Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Zdesetkani Miami je bil nemočen

Po odhodu Jamesa Hardna se je v slačilnici Houstona razširil pozitiven duh. Nikola Jokić je bil nerešljiva uganka.
Avstralski zvezdnik pri Prhialedphii Ben Simmons (desno) je proti oslabljenemu Miamiju, pri katerem je Tyler Herro (levo) dosegel 17 točk, prišel do svojega 30. trojnega dvojčka. FOTO: Mitchell Leff/AFP
Avstralski zvezdnik pri Prhialedphii Ben Simmons (desno) je proti oslabljenemu Miamiju, pri katerem je Tyler Herro (levo) dosegel 17 točk, prišel do svojega 30. trojnega dvojčka. FOTO: Mitchell Leff/AFP
G. N.
15. 1. 2021 | 07:27
3:04
Miami je v ligi NBA v dveh dneh še drugič izgubil proti Philadelephii, a danes veliko bolj prepričljivo kot v sredo– 108:125. Moštvo s Floride je bilo spet močno oslabljeno zaradi odsotnosti najboljših košarkarjev, ki so v osamitvi: Gorana Dragića, Jimmyja Butlerja, Bama Adebaya, in Kendricka Nunna.

Trojica najučinkovitejših pri Miamiju, ki je imel na voljo le osem igralcev, je bila Duncan Robinson z 22 točkami, Gabe Vincent z 21 in Tyler Herro s 17. Pri gostiteljih je največ točk dosegel Shake Milton, toda osrednji košarkar dvoboja je bil Avstralec Ben Simmons. Z 10 točkami, 10 skoki in 12 podajami je dosegel 30. trojni dvojček. Zanj je potreboval 228 tekem v NBA, s čimer se je zavihtel na tretje mesto najhitreje doseženih dvojnih trojčkov. Pred njim sta le legendi: Oscar Robertson je 30. dvojni trojček dosegel že v 75. tekmi, Magic Johnson pa v 190.

Ni pa daleč trenutek, ko bo Simmonsa ujel in prehitel slovenski čudežni deček Luka Dončić. Enaindvajsetletni Ljubljančan je že pri 25. trojnih dvojčkih, pri čemer je v NBA igral le 142 tekem.

Razigrani Nikola Jokić je bil znova prvi mož Denverja. FOTO: Jamie Schwaberow/AFP
Razigrani Nikola Jokić je bil znova prvi mož Denverja. FOTO: Jamie Schwaberow/AFP


Po odhodu »Brade« so se razleteli


V teksaškem derbiju v San Antoniu so se zmage s 109:105 veselili gostje iz Houstona. V prvi tekmi po odhodu Jamesa Hardna, ki je o svojem nekdanjem moštvu dejal, da ni niti blizu najboljšim, v Brooklyn, so igrali kot naviti in bili zelo motivirani.

Navdihnil jih pokojni Kobe Bryant. »Imamo značaj Mambe. To pomeni, da vsi razmišljamo, da vsi želimo pokazati veliko. Na igrišče smo prišli kot psi. Vsak od nas je želel igrati trdo,« je prvi strelec Houstona Christian Wood dal vedeti, da je bilo Harden precej neprijeten soigralec in da v slačilnici ni bilo najboljšega vzdušja. Wood je dosegel 27 točk in 15 skokov.

V drugih tekmah je Denver premagal San Antonio s 114:104, Toronto je bil boljši od Charlotta s 111:108, Indiana pa je premagala Portland s 111:87.

Slovenski reprezentant Vlatko Čančar za Denver ni zaigral. Blestel je srbski zvezdnik Nikola Jokić, ki je tudi dosegel trojni dvojček – 23 točk, 14 skokov in 10 podaj v slabih 36 minutah. Srbski center je celo najboljši podajalec lige z 10,4 podaje na tekmo, v povprečju pa dosega še 24,2 točke in 11,2 skoka.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine