Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Volkovi s Tuškanca so bili trd oreh za zmaje

Košarkarji Cedevite Olimpije v 22. kolu dosegli prvo zmago pod novim trenerskim vodstvom.
Zoran Dragić je prispeval svoje k zmagi nad Cibono. FOTO: Cedevita Olimpija
Zoran Dragić je prispeval svoje k zmagi nad Cibono. FOTO: Cedevita Olimpija
Š. R., STA
18. 3. 2023 | 21:23
18. 3. 2023 | 21:24
2:39

Košarkarji Cedevite Olimpije so v 22. kolu lige ABA premagali Cibono z 91:85 (22:26, 47:41, 65:60). Ljubljančani so tako vpisali prvo zmago po odhodu trenerja Jurice Golemca, uspešni so bili pod taktirko začasnega stratega Mira Alilovića. Za Olimpijo je to petnajsta zmaga v ligi AbBA, ki jih uvršča na četrto mesto. Po točkah so izenačeni z Budućnostjo. Dve zmagi več in tekmo zaostanka ima Crvena zvezda, trinajst zmag ob tekmi več pa FMP.

V končnico lige AbaBA se bo uvrstilo prvih osem moštev, ki se bodo merile v serijah na dve zmagi. Cedevito Olimpijo v rednem delu čaka še pet tekem. Naslednjo nedeljo bo gostovala pri Partizanu, v gosteh se bo merila še z Mornarjem, v Stožicah pa bo gostila Studentski centar, Mego in Crveno zvezdo.

Slovenski prvaki so se proti Ciboni morali krepko potruditi za načrtovani dve točki. Prvič so povedli šele v 16. minuti, odpor Zagrebčanov pa so dokončno strli šele v zadnjih desetih minutah, ko so se odlepili na +14.

Prva strelca Cedevite Olimpije sta bila z 19 točkami Zoran Dragić (trojke 3:7, 7 skokov) in Josh Adams (4 skoke, 4 podaje), 13 jih je dodal Alen Omić (9 skokov, 6 podaj), 12 pa Marko Jeremić (trojke 3:7).

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine