Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Vlatko Čančar marca v povprečju dosegal 3,4 točke

Prvaki NBA LA Lakers so pripeljali enega od najboljših skakalcev v NBA Andreja Drummonda.
Mesec marec je bil za slovenskega košarkarskega repezentanta v NBA Vlatka Čančarja zelo uspešen. FOTO: Jeffrey Swinger/Usa Today Sports
Mesec marec je bil za slovenskega košarkarskega repezentanta v NBA Vlatka Čančarja zelo uspešen. FOTO: Jeffrey Swinger/Usa Today Sports
G. N., STA
29. 3. 2021 | 08:00
29. 3. 2021 | 23:47
2:53
Košarkarji Denverja so v ligi NBA s 126:102 ugnali Atlanto, pri čemer je nekaj minut na parketu dobil tudi Koprčan Vlatko Čančar. Dosegel je tri točke in pobral en skok. Glavna vest pa je, da bo prvak Los Angeles Lakers v nadaljevanju sezone močnejši za centra Andreja Drummonda.

Drummond velja za enega najboljših skakalcev lige in je pred dnevi prekinil pogodbo s Clevelandom. Nekdanji košarkar Detroita je bil v zadnjih petih sezonah kar štirikrat najboljši skakalec, ob ne ravno najboljših predstavah Marca Gasola in Montrezla Harrella pa so si pri LA Lakers močno prizadevali, da bi 27-letnika privabili v svoje vrste.

Lakers so še naprej brez odsotnih LeBrona Jamesa in Anthonyja Davisa ponoči premagali Orlando s 96:93. Njun strelski primanjkljaj sta najbolje nadomestila Dennis Schröder s 24 točkami in Kyle Kuzma, ki je ob 11 skokih prispeval 21 točk. Za Orlando je bil s 26 točkami najbolj učinkovit Dwayne Bacon.

Pred tremi leti je bil Andre Drummond, velika okrepitev LA Lakers, tudi soigralec Gorana Dragića v tekmik vseh zvezd v »Team LeBron«. FOTO: Kirby Lee/Usa Today Sports
Pred tremi leti je bil Andre Drummond, velika okrepitev LA Lakers, tudi soigralec Gorana Dragića v tekmik vseh zvezd v »Team LeBron«. FOTO: Kirby Lee/Usa Today Sports


Jokiću za trojni dvojček zmanjkala skoka


Denver je lažje prišel do zmage proti Atlanti (23-23), potem ko si je ob koncu druge četrtine ter na začetku tretje hitro nabral prednost 20 točk. Priložnost so zato dobili tudi rezervisti.

Med njimi je slabih pet minut vknjižil tudi Čančar, ki je iz igre zadel edini met za tri, ob tem pa je pobral še en skok. V marcu je 23-letni slovenski reprezentant na parket stopil osemkrat in v povprečju v 11,4 minute dosegel 3,4 točke in 2,1 skoka.

Največ točk, 20, je sicer za Nuggets dosegel JaMychal Green, Nikola Jokić pa je bil v 28 minutah blizu trojnemu dvojčku s 16 točkami, 10 skoki in 8 podajami. Pri Atlanti je Trae Young dosegel 21 točk.

Portland je v gosteh ugnal Toronto Raptors (18-28) s 122:117. V zadnjih dveh minutah je odgovornost prevzel CJ McCollum (23 točk), ki je dosegel sedem zaporednih točk in v obrambi ustavil enega zadnjih napadov Toronta za 28. zmago v sezoni.

V nedeljskem večernem obračunu je bil Phoenix (31-14) po podaljšku s 101:97 boljši od moštva Charlotte (23-22). Suns ostajajo na drugem mestu zahodne konference, za novo zmago pa se lahko zahvalijo predvsem Devinu Bookerju, ki je dosegel 35 točk. Za poraženo moštvo jih je 30 dal Devonte Graham.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine