Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Tigri so s trojkami raztrgali Polzelane

Koper Primorska je s stotico ubranila superpokalno lovoriko KZS.
Žan Mark Šiško je zadeval in podajal. FOTO: Koper Primorska
Žan Mark Šiško je zadeval in podajal. FOTO: Koper Primorska
17. 9. 2019 | 21:45
17. 9. 2019 | 21:55
2:32
Podčetrtek – Slovenska košarkarska sezona se je začela, kot se je končala prejšnja. Z novim uspehom Kopra Primorske, ki je z gladko zmago nad polzelskimi Hopsi v dvoboju za superpokal KZS ubranila prvo od treh domačih lovorik. V reprizi zadnjega finala pokala Spar je s tekmeci opravila v izjemnem slogu: še pred polčasom je vodila s 25 točkami naskoka, do glavnega premora pa je metala za tri točke kar 12:16; na koncu 17:31.

Koprski "tigri" so bili v uradni premieri sezone izjemno natančni in napovedali, da bodo igrali vidno vlogo tudi v prvi ligi ABA. V njej bodo debitirali 6. oktobra na gostovanju pri prvakinji Crveni zvezdi, s katero se bodo prihodnji četrtek, 26. t. m., pomerili tudi v četrtfinalu regionalnega superpokala v Zagrebu. V Podčetrtku so si lahko privoščili celo takšno razkošje, da se center Marjan Čakarun, ki je lani prevladoval na slovenskih igriščih, ni vpisal med strelce do 28. minute. Prišleka iz Stožic Aleksandra Lazića pa niso niti uvrstili v dvanajsterico, saj je bil peti, odvečni tujec.
 

Harris zadeval kot za stavo


Razpoloženih mož Primorcem vseeno ni zmanjkalo. V prvem polčasu je bil odličen predvsem krilo Lance Harris, ki se je izkazal z 22 točkami ob metu za tri točke 6:7 in bil najzaslužnejši za visoko vodstvo s 56:31 v 19. minuti. Zelo učinkovit je bil tudi organizator igre Žan Mark Šiško, ki je 14 točkam dodal še 6 asistenc v pičlih 17 minutah igre, pri Polzelanih pa je nabor kakovostnih košarkarjev bistveno manjši. Malo bolj enakovredno so se lahko kosali s tekmeci šele, ko so ti potešili svoje apetite z naskokom 36 točk po treh četrtinah. Dobro so se držali pri skokih (31:34) in dosegli štiri točke več z meti za dve točki, a zato zadeli deset trojk manj kot zmagovalci. Poleg staroselca Sima Atanackovića je nase opozoril dinamični dirigent Anthony Collins s 13 točkami in 7 asistencami.
 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine