Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Študentje padli na izpitu v Ljubljani

Cedevita Olimpija v 12. kolu lige ABA premagala SC Derby z 88:78.
Jacob Pullen je s 15 točkami v drugem polčasu od svojih 20 spulil zmago za zeleno-bele. FOTO: Cedevita Olimpija
Jacob Pullen je s 15 točkami v drugem polčasu od svojih 20 spulil zmago za zeleno-bele. FOTO: Cedevita Olimpija
M. U., STA
18. 12. 2021 | 21:51
2:39

Košarkarji Cedevite Olimpije so v 12. kolu lige ABA premagali Studentski centar Derby z 88:78 (22:23, 48:39, 72:58). Medtem ko se v evropskem pokalu še niso otresli niza porazov, pa gre Ljubljančanom bolje v ligi ABA. Po veliki zmagi v prejšnjem kolu v gosteh proti Partizanu so tokrat pred domačo publiko premagali SC Derby iz Podgorice. Za Ljubljančane je to sedma zmaga v dvanajstih nastopih v regionalnem tekmovanju oziroma druga v zadnjih štirih tekmah.

Čeprav rezultat kaže na dokaj prepričljivo zmago Cedevite Olimpije, ki je na začetku zadnje četrtine vodila že z 72:58, domači navijači v zadnjih minutah niso bili brez skrbi. Gostje, ki jih vodi slovenski strokovnjak Andrej Žakelj, so se nekajkrat približali na dva ali tri koše zaostanka, popoln preobrat pa je trener Jurica Golemac preprečil z dovolj razpoloženimi posamezniki.

Jacob Pullen je 15 od svojih 20 točk dosegel v drugem polčasu (trojke 3:7, 6 podaj). Edo Murić je dosegel dve točki manj (trojke 4:10) in zbral pet skokov, Jaka Blažič jih je prispeval 15 (8 podaj), pomembni vlogi pod košema pa sta odigrala Alen Omić (12 točk, 9 skokov, 6 v napadu) ter Melvin Ejim (8 točk, 8 skokov, 5 podaj). V torek, 28. decembra, bo Cedevita Olimpija gostovala pri Ciboni, 2. januarja pa jo s tekmo s Krko v Novem mestu čaka začetek drugega kroga tekmovanja.

KOŠARKA ABA​

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine