Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Štirje ostrostrelci v enem večeru prebili magično mejo 40 točk (VIDEO)

Kemba Walker je sinoči prispeval 47, Jamal Murray 46, James Harden 41 in Damian Lillard 40 točk.
Jamal Murray je kljub poškodbi gležnja zadel kar devet trojk. FOTO: Joe Camporeale/Reuters
Jamal Murray je kljub poškodbi gležnja zadel kar devet trojk. FOTO: Joe Camporeale/Reuters
30. 12. 2018 | 07:57
30. 12. 2018 | 08:07
2:32
Ljubljana – Sinočnji dvoboji košarkarske lige NBA so ponudili tudi šov štirih izjemnih strelcev, ki so vpisali po 40 točk ali več. Najopaznejši je bil ob zmagi nad moštvom Phoenixa (122:118) Denverjev organizator Jamal Murray, ki se je ustavil šele pri 46 točkah, od tega kar devetih trojkah (iz enajstih poskusov), kar je njegov osebni rekord. Obenem je prispeval še osem asistenc in šest skokov, in to kljub bolečinam v desnem kolenu. »Skušal sem se izogibati odvečnih gibov,« je pojasnil junak večera.


Harden tretjič zapored


James Harden je ob zmagi Houstona na gostovanju v New Orleansu (108:104) tretjič zapored prebil mejo 40 točk, vknjižil jih je 41, od tega sedem trojk, primaknil pa še devet skokov, šest asistenc in tri ukradene žoge. Obenem je postal prvi košarkar v ligi NBA po velikem Oscarju »Big O« Robertsonu, ki je na sedmih zaporednih tekmah vpisal po vsaj 35 točk in pet podaj. Že v prvem polčasu je prispeval kar 26 točk. »Zato igraš košarko, da se poskušaš postaviti ob bok legendam,« je poudaril Harden.


Lillardovih 40 točk je bilo premalo


K zmagi Washingtona nad Charlottom (130:126) je neustavljivi Kemba Walker prispeval kar 47 točk (24 samo v zadnji četrtini), od tega šest trojk, vendar pa so zmagovalci do konca sezone izgubili poškodovanega zvezdnika Johna Walla. Četrti, ki je sinoči dosegel magično mejo 40 točk, pa je bil član Portlanda Damian Lillard, ki je odlično metal za dve točki (8:10), vendar pa poraza proti branilcu šampionske lovorike Golden Statu (105:115) ni mogel preprečiti. Bojevniki so se tekmecu maščevali za predvčerajšnji poraz po podaljšku.
 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine