Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Slovenske košarkarice drugič zapored na EP (VIDEO)

Izbranke selektorja Damirja Grgića so na gostovanju brez težav premagale Finsko (88:68).
V slovenski vrsti se je z 19 točkami najbolj izkazala Shante Evans. FOTO: FIBA
V slovenski vrsti se je z 19 točkami najbolj izkazala Shante Evans. FOTO: FIBA
J. P.
17. 11. 2018 | 19:52
17. 11. 2018 | 21:24
2:28
Helsinki – Slovenske košarkarice so za uvrstitev na drugo zaporedno evropsko prvenstvo potrebovale današnjo zmago v petem kolu kvalifikacij na gostovanju na Finskem. In jo dosegle! Od domače zasedbe so bile izbranke selektorja Damirja Grgića prepričljivo boljše z 88:68, s čimer so ujele še peto zmago in s tem vstopnico za turnir v Srbiji prihodnje leto. V zadnjem kvalifikacijskem kolu jih v sredo čaka še gostovanje v Franciji, v primeru zmage ali poraza za manj kot šest točk pa bi si zagotovile celo prvo mesto v skupini in položaj nosilk na žrebu skupin 12. decembra v Beogradu.


Eva Lisec blizu dvojnega dvojčka


V slovenski vrsti se je z 19 točkami najbolj izkazala Shante Evans, Zala Friškovec je prispevala dve točki manj, zadela pa kar štiri trojke iz petih poskusov. Z dvojnim dvojčkom se je s 13 točkami in devetimi skoki spogledovala Eva Lisec, medtem ko je Nika Barič v statistiko vpisala 9 točk, šest asistenc, pet skokov in dve ukradeni žogi. Pri gostiteljicah je izstopala Sara Bejedi z 19 točkami, medtem ko je Taru Tuukkanen nanizala kar dvanajst skokov in šest podaj. Evropsko prvenstvo bo na sporedu od 27. junija do 7. julija prihodnje leto v Srbiji, kjer bo igrala tudi Slovenija, in Latviji.


Breme je bilo težko


»Ne glede na to, da nismo odigrali spodobne tekme, smo dosegli cilj. V drugi četrtini smo stvari postavili na svoje mesto in zabeležili peto zaporedno zmago,« je bil kratek selektor Damir Grgić, kapetanka Nika Barič pa ga je dopolnila: »Čeprav smo odigrale katastrofalno slabo, smo vse zelo srečne, saj smo se ponovno uvrstile na evropsko prvenstvo. Breme je bilo težko. Veliko smo grešile, izgubljale žoge, celo pri polaganjih nismo bile natančne, igrale smo na 20 odstotkih zmožnosti. A glavno je, da smo izpolnile cilj in bomo prihodnje leto znova v družbi najboljših evropskih reprezentanc.«

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine