Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Proti Prepeliču in Omiću za prvi uspeh

Cedevita Olimpija v 5. kolu evropskega pokala drevi ob 20.45 v Badaloni.
Klemen Prepelič in Alen Omić bosta nabrušeno pričakala Ljubljančane. FOTO: EuroCup
Klemen Prepelič in Alen Omić bosta nabrušeno pričakala Ljubljančane. FOTO: EuroCup
29. 10. 2019 | 09:01
4:54
Ljubljana – Po štirih porazih po istem kopitu v evropskem pokalu so košarkarji Cedevite Olimpije odločeni prekiniti črno nit in dokazati, da zelo dobra igra ob sobotni zmagi nad Partizanom ni bila muha enodnevnica. Njihov drevišnji gostitelj Joventut ni nepremagljiv, saj je trenutno 14. v španski ligi z izkupičkom 2:4, a je v vzponu forme. To potrjujeta zmagi v zadnjih dveh kolih nad Estudiantesom in Gran Canario, doma pa igra precej bolje kot v gosteh.

Evropski prvak iz leta 1994, zmagovalec evropskega pokala 2008 ter pokala Radivoja Koraća 1981 in 1990 je (podobno kot stožiška zasedba) daleč od svojih slavnih dni z Jordijem Villacampo, Rafaelom in Tomasom Jofreso ter Ferranom Martinezom. Toda na parketu dvorane v Badaloni, v kateri so se odvijali nepozabni košarkarski boji med OI 1992, je še vedno sila trd oreh. Na njem sta v minulih tednih klonili tudi Brescia in Darušafaka, ki sta Ljubljančane ugnali, danes pa bo Joventut gnala dodatna sila – motivacija dveh slovenskih reprezentantov, da bi se dokazala proti svojemu nekdanjemu klubu.

»Joventut ima vsaj dva košarkarja, ki bosta proti nam izjemno nabrušena. Seveda imam v mislih Klemna Prepeliča in Alena Omića, ki sta bila že v minulih tednih gonilna sila katalonskega moštva skupaj z izkušenim grškim branilcem Nikosom Zisisom. Velika želja pa ne prinese vedno ugodnega rezultata, in če bomo igrali v podobnem slogu kot proti Partizanu, se nam ni treba ničesar bati. Beograjčani imajo več nevarnih strelcev kot Joventut, a smo jih omejili na 69 točk. Ko se košarke lotimo na pravi način, imamo močna orožja tako v napadu kot v obrambi,« je prepričan Olimpijin trener Slaven Rimac, ki se je v soboto razveselil napredka njegovega moštva na obeh straneh igrišča. Z nesebično igro je prišla tudi prva dobra predstava centrov Andrije Stipanovića in Maika Zirbesa, ki sta v prvih štirih kolih evropskega pokala v seštevku zmogla 30 točk in 31 skokov. Proti Partizanu, ki je v istem tekmovanju neporažen, sta zbrala 27 točk in 17 skokov.

 

Bolje kot v zadnjem dvoboju?


Miselni zasuk košarkarjev Cedevite Olimpije je prišel v zadnjem trenutku, saj morajo v preostalih šestih kolih uvodnega dela evropskega pokala nadomestiti dva stožiška poraza, da bi ohranili možnosti na uvrstitev v prvo četverico skupine C in napredovanje v top 16. »Šport nas nenehno prepričuje, da moraš ohraniti upanje do konca zadnje tekme. Po naravi sem optimist in menim, da lahko ena zmaga spremeni vse. Neumni bi bili, če ne bi verjeli, da nam lahko uspe, zato upam, da bo okreval Mirko Mulalić, saj bi nam prišel prav dodaten košarkar v dejavni rotaciji,« poudarja Rimac pred petim evropskim nastopom.

Olimpijini košarkarji so se z drevišnjimi tekmeci zadnjič pomerili v evroligi 2008/09, ko je bil dvakrat uspešnejši Joventut – najprej doma z 81:64 in nato v Ljubljani s 86:65 –, čeprav je MVP letošnjega mundiala Ricky Rubio (ob Rudyju Fernandezu zadnji veliki proizvod kluba iz Badalone) na dveh tekmah igral le tri minute.

Strelci Cedevite Olimpije v evropskem pokalu: Miller-McIntyre povp. 16,3, Simonović 13,8, Blažič 12,3, Boatright 9,5, Murić 6,3, Hopkins 5, Stipanović 4,5, Krušlin 3,3, Zirbes 3, Mulalić (igral na 1 tekmi) 3. Pri Joventutu izstopajo Prepelič (19,5), Omić (13,5 točke in 7,8 skoka), krilo Xabi Lopez-Arostegui (12,5) in branilec Nenad Dimitrijević iz Severne Makedonije (7,5).

Pari 5. kola v skupini C, danes: Joventut – Cedevita Olimpija (20.45), Nanterre – Brescia (20); jutri: Darušafaka – Unics Kazan (18.15); vrstni red: Darušafaka in Unics Kazan po 3:1, Nanterre, Joventut in Brescia po 2:2, Cedevita Olimpija 0:4.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine