Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Proti FMP bi igrali kot proti Unicsu

Pred Cedevito Olimpijo derbi vodilnih v ligi ABA.
Marvin Jones je novi Krkin adut. FOTO: ABA
Marvin Jones je novi Krkin adut. FOTO: ABA
16. 11. 2019 | 09:01
4:07
Cedevita Olimpija in FMP skupaj z Budućnostjo tvorita vrh lige ABA, v uvodnih šestih kolih sta doživela le po en poraz. Danes pa bo eden od njiju zapustil druščino vodilnih, saj se bosta pomerila v Stožicah, poraženec pa bo postal tarča Kopra Primorske, ki ga bo dohitela v primeru nedeljske zmage nad Mego Bemaxom.

Ljubljančani so si na začetku sezone lomili zobe s počasno vožnjo po makadamskih poteh, v zadnjem tednu pa so ujeli želeno formo in ne želijo več zapustiti avtoceste. Zmage nad Darušafako, Koprom Primorsko in Unicsom Kazanom bi radi nadgradili z novim uspehom, kar ni nedosegljiv cilj, čeprav FMP sodi med izrazito neugodne tekmece brez odmevnega imena. V uvodnih kolih je klonil le proti Partizanu, a hkrati še vedno čaka na prvo zmago nad moštvi z zgornje polovice razpredelnice. S Cedevito Olimpijo se je konec septembra pomeril v četrtfinalu superpokala ABA in po podaljšku izgubil z 92:101, proti prerojenim Ljubljančanom pa ga čaka še veliko težje delo. Statistično najbolje ocenjeni košarkar lige ABA Aleksa Radanov in soigralci bodo morali dati vse od sebe.

Olimpijin trener Slaven Rimac umirjeno pričakuje dvoboj: »Pomembno je, da obračun začnemo agresivno in z željo, da se dokažemo. Naši tekmeci so mladi, zagotovo bodo veliko tekli, jedro ekipe pa je kakovostno in je skupaj že tri leta, zato se igralci dobro poznajo. Ponuja se nam odlična priložnost za nadaljevanje niza dobrih predstav, zmaga pa bo prišla le v primeru, če bomo igrali tako, kot smo na zadnjih treh tekmah.«

Koper Primorska si je po gladkem porazu s Cedevito Olimpijo prilepila manjši obliž z visoko zmago v Šentjurju za točke DP, zdaj pa se želi vrniti na pravi tir še v regionalnem prvenstvu. Mlada zasedba Mege Bemaxa z Blažem Mesičkom in Jurijem Macuro je tekmica po meri za povrnitev samozavesti, saj je doslej okusila le eno zmago (proti Zadru), med drugim pa je klonila tako proti Cedeviti doma kot proti Krki v gosteh. In Primorci ne želijo v ničemer zaostajati.

Pri Megi Bemaxu se je pred dvema letoma kalil tudi Aleksandar Lazić, ki je v prejšnji sezoni igral v Stožicah, zdaj pa je član Kopra Primorske. Pred vrnitvijo v dobro znano okolje napoveduje: »Mega je doživela že pet porazov, zato je dvoboj z nami zanjo zelo pomemben. Podobno velja za nas, po slabši igri z Ljubljančani želimo ujeti pravi ritem. Če bomo prikazali naš maksimum, bo prišla tudi zmaga.«
 

Pipan namesto Dončića


Krka bo gostovala pri Ciboni v ponedeljek, pred odhodom v Zagreb pa je zapolnila vrzel, ki je nastala po predčasnem slovesu centra Ganija Lawala. V Novo mesto se je preselil Marvin Jones, v prejšnji sezoni član Petrola Olimpije.

Medtem se nadaljujejo spremembe na klopeh slovenskih moštev. Po Krki se je za novega trenerja odločil Šentjur in se po petih porazih v sedmih kolih DP razšel s Sašem Dončićem, ki ga bo zamenjal nekdanji slovenski selektor Aleš Pipan. Zadnjeuvrščena ekipa Terme Olimia pa je prekinila sodelovanje z Davorjem Brečkom, a še ni imenovala novega stratega.

Pari 7. kola lige ABA, danes: Igokea – Budućnost (17), Cedevita Olimpija – FMP (20); nedelja: Mega Bemax – Koper Primorska (12), Mornar – Zadar (18), Partizan – Crvena zvezda (20); ponedeljek: Cibona – Krka (18).

7. kolo SKL, danes: Hopsi Polzela – Zlatorog (19), Rogaška – Terme Olimia (20); že odigrano – Šentjur : Koper Primorska 64:108, Šenčur GGD : Krka 83:89.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine