Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Primorci petič boljši od Hopsov

Repriza pokalnega finala vodilnim v košarkarskem DP.
MVP finala 2. lige ABA Marko Jagodić Kuridžža (z žogo) je bil vnovič učinkovit. FOTO: Roman ŠŠipić
MVP finala 2. lige ABA Marko Jagodić Kuridžža (z žogo) je bil vnovič učinkovit. FOTO: Roman ŠŠipić
8. 4. 2019 | 19:55
8. 4. 2019 | 20:17
2:08
Zadnja tekma 6. kola lige Nova KBM za prvaka je ponudila reprizo letošnjega finala slovenskega pokala Spar, ne pa razburljive predstave do zadnjih sekund. Košarkarji Sixt Primorske so namreč še enkrat zaigrali v slogu nedavnega finala 2. lige ABA. Hopsom so prepustili prednost le do sredine uvodne četrtine, nato pa stopnjevali ritem in vodili že s 23 točkami razlike.

Koprčani so tokrat nastopili brez enega od junakov uvrstitve v prvo regionalno ligo, krila Lancea Harrisa, niso pa spremenili načina igre. Met iz igre jim resda ni šel najbolj od rok od rok (41 %), a so s čvrsto obrambo znali omejiti tudi učinek tekmecev, predvsem njihova ameriška aduta Austina Burgetta (met 1:9) in Caseyja Bensona, ki je ostal pri ničli. Slednjič so Primorci prisilili Hopse k 16 izgubljenim žogam in dobili skok s 43:37.
 

Zdaj dvakrat z Olimpijo


Po zadnjem izenačenju na 23:23 so pod vodstvom organizatorja igre Žana Marka Šiška in krilnega centra Marka Jagodića Kuridže (14 točk in 10 skokov) brez večjih težav prišli do lepe prednosti. V 27. minuti so vodili s 56:41, dve minuti pred koncem tekme pa z 78:55 ter v prepričljivem slogu še petič v sezoni ugnali Polzelane in ostali neporaženi v ligi za prvaka. Zdaj jih čakata dva zaporedna derbija s Petrolom Olimpijo. V četrtek v rednem dvoboju 7. kola, v nedeljo pa še v zaostali tekmi 2. kola.

Vrstni red v ligi za prvaka: Sixt Primorska 5:0, Petrol Olimpija 4:1, Rogaška 3:3, Krka in Hopsi Polzela po 2:4, Helios Suns 1:5.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine