Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Prijatelj Juancho v Torontu ni dovolil filmskega zaključka Dončiću

Košarkarji ekipe Dallas Mavericks so na uvodni tekmi sobotnega programa v ligi NBA izgubili na gostovanju v Torontu s 100:105.
O. G. Anunoby (št. 3) in Thaddeus Young (21) sta v dvorani Scotiabank Arena odločila dvoboj v korist Toronta in razžalostila Luko Dončića. FOTO: Dan Hamilton/USA Today Sports
O. G. Anunoby (št. 3) in Thaddeus Young (21) sta v dvorani Scotiabank Arena odločila dvoboj v korist Toronta in razžalostila Luko Dončića. FOTO: Dan Hamilton/USA Today Sports
27. 11. 2022 | 02:11
27. 11. 2022 | 08:20
6:44

Luka Dončić je bil s 24 točkami prvi strelec Dallasa, toda ni uspel preprečiti tretjega zaporednega poraza, četrtega na zadnjih petih tekmah za teksaško moštvo. Slovenski zvezdnik je v kanadskem velemestu zaostal za svojim povprečjem aktualne sezone, zbral pa je še 7 skokov, 9 asistenc, 4 izgubljene žoge in blokado v kar 43 minutah na igrišču.

Dallas je v prvi četrtini povedel z 22:7, a se je Toronto do konca četrtine že povsem približal, sam pa prvič konkretneje povedel dobre štiri minute pred koncem tretje četrtine, ko so z metom za tri točke Juancha Hernangomeza prvaki iz leta 2019 ušli na +11. Španski junak letošnjega eurobasketa in zvezdnik Netflixovega filma Hustle, ki je pred leti v Madridu z Dončićem tudi po zaslugi brata Willyja, nekdanjega člana madridskega Reala in najkoristnejšega igralca EP, spletel prijateljske vezi, se je na koncu tudi veselil zmage.

Dvoboj je bil sicer napet do zadnjih napadov, 3:04 minute pred koncem so po polaganju Dončića gostje še vodili za točko (92:91), a nato vendarle podpisali predajo v obračunu, ki sta ga odločila prosta meta in ukradena žoga Thaddeusa Younga. Ta je najprej poskrbel za vodstvo s 103:100 in nato še ukradel oziroma bolje rečeno ujel žogo po katastrofalni podaji Josha Greena v napadu za izenačenje Dallasa, ko je Dončić ob podvajanju prepustil zaključek napada soigralcem. Dorian Finney-Smith je tekmo sklenil s 16 točkami.

Teksašani ostajajo pri le eni zmagi na gostujočem parketu v sezoni, izgubili so že štiri od zadnjih petih tekem ter se z izkupičkom 9:9 izenačili s prvaki Golden State Warriors na 11. mestu zahodne konference. V ponedeljek po slovenskem času bo Dallas gostoval pri Milwaukee Bucks, trenutno drugi najboljši ekipi z vzhoda, nato pa se Dončić s soigralci po končani seriji treh gostovanj vrača v zavetje domače dvorane, ki jo bodo obiskali branilci naslova iz San Francisca.

O. G. Anunoby je 12 od svojih 26 točk za Toronto dosegel v zadnji četrtini, pri prekinitvi niza štirih porazov pa je isto ševilo točk prispeval še Fred VanVleet, medtem ko se je Chris Boucher izkazal z rekordom sezone (22 točk) in 13 skoki, Hernangomez je prispeval 10 točk in 5 skokov. To je bila že sedma zmaga na devetih domačih tekmah za Toronto, ki se podobno kot Dallas zaenkrat zanaša na domačo formo, ima pa tudi veliko težav s poškodbami, tokrat so denimo manjkali Pascal SiakamPrecious AchiuwaDalano Banton in Otto Porter mlajši.

Dončić: Priti moramo do obroča in zabiti

»Pri nas ni panike,« je po poročanju STA dejal trener Dallasa Jason Kidd: »Moramo biti le bolj dosledni na obeh straneh igrišča.« Kot je dodal Kidd, je Dončić tudi tokrat naredil, kar je lahko, kar so od njega pričakovali. »Naredil je, kar je moral,« je dejal Kidd: »Ne pozabite, na sebi je imel ves čas dva igralca. To samo kaže na njegovo zrelost. Ničesar ni skušal narediti na silo, sprejel je položaj in se dobro znašel.«

Dončić pa je po tekmi dejal, da morajo biti kot ekipa bolj strelsko naravnani, kadar soigralci vidijo, da sta na njem po dva košarkarja.

»Če nameravajo dati po dva ali tri igralce na žogo, moramo biti samo agresivni,« je dejal slovenski zvezdnik: »Priti moramo do obroča, zabiti žogo skozi obroč, podati ven in enostavno bolj zaupati metom,« je dodal in več kot očitno namignil na neodločnost soigralcev v napadu za izenačenje, ko se je Maxi Kleber po Dončićevi podaji namesto prodora pod koš odločil podati navzven, nato pa se je začelo divje kroženje žoge vse do slabe podaje Greena ravno do Kleberja, vse skupaj pa je slovenski zvezdnik spremljal z vse prej kot navdušenim izrazom na obrazu.

Anunoby je odigral ves drugi polčas, v tem delu igre dosegel 20 točk, obenem pa na drugem koncu igrišča igral obrambo nad Dončićem. »Mislim, da bo danes res dobro spal,« je o Anunobyju dejal trener domače ekipe Nick Nurse.

Jezerniki na krilih Jamesa drugič zapored ugnali San Antonio

Los Angeles Lakers so prvi zmagi v gosteh to sezono proti San Antonio Spurs dodali še drugo; tokrat so na krilih LeBrona Jamesa in njegovih 39 točk zmagali s 143:138. Sedemintridesetletni zvezdnik jezernikov je zadel sedem trojk.

»Vedno boljši postajamo,« je dejal James o svoji ekipi, ki je imela na začetku te sezone obilo težav: »Na začetku sezone bi izgubili takšno tekmo.«

Phoenix Suns ostajajo na vrhu zahodne konference, potem ko so premagali Utah Jazz s 113:112. Deandre Ayton je bil najboljši pri soncih s po 29 točkami in 21 skoki. Devin Booker je zadel le osem od 27 metov na poti do 26 točk za sonca, ki so že na deveti zaporedni tekmi igrala brez poškodovanega zvezdnika Chrisa Paula.

Najslabša ekipa lige Houston Rockets je na domačem parketu presenetljivo ugnala Oklahoma City Thunder s 118:105. V Teksasu je Jalen Green zbral 28 točk in devet asistenc, Alperen Sengün pa je k zmagi dodal 21 točk, 18 skokov in šest asistenc.

»Mislim, da smo bili enostavno preveč siti porazov. Zbrali smo se skupaj, bolje zaigrali v obrambi in mislim, da nam je to pomagalo,« je bil po tekmi iskren Green.

Lestvico zagotavlja Sofascore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine