Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Prepelič zapušča Real, odhaja v Joventut

Košarkar je podpisal enoletno pogodbo s katalonskim klubom, v katerem je že Alen Omić.
Klemen Prepelič se iz španske prestolnice seli v obmorsko Badalono. FOTO: Jure Eržen/Delo
Klemen Prepelič se iz španske prestolnice seli v obmorsko Badalono. FOTO: Jure Eržen/Delo
M. F.
6. 8. 2019 | 16:07
6. 8. 2019 | 16:12
1:36
Slovenski košarkarski reprezentant Klemen Prepelič se po sezoni dokazovanja v dresu madridskega Reala seli v Joventut. V svoje vrste ga je želela tudi Cedevita Olimpija, a 26-letnik iz Slovenske Bistrice ostaja na Pirenejskem polotoku, prestolnico je zamenjal za obmorski predel v bližini Barcelone. V Joventutu, s katerim je podpisal enoletno pogodbo, se bo pridružil dobremu prijatelju Alenu Omiću, ki je v katalonski klub prestopil pred nekaj tedni.

Prepelič je v sezoni 2018/2019 v evroligi za madridski Real v povprečju prispeval 3,8 točke in 1,7 asistence v 21 tekmah. Njegov novi delodajalec bo v prihodnji sezoni tekmec Olimpije v evropskem pokalu. 

Prepelič je v domovini nosil drese Maribora, domžalskega Heliosa in ljubljanske Olimpije, prve izkušnje v tujini pa je nabiral pri turškem Banvitu. Nato je igral še za nemški EWE Oldenburg ter francoska Limoges in Levallois Metropolitans, kjer je v sezoni 2017/2018 z odlično statistiko prepričal tudi Real Madrid, s katerim je osvojil španski naslov. V reprezentančni vrsti je bil eden od ključnih mož pri naslovu evropskih prvakov leta 2017.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine