Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Košarka

Chris Webber in drugi bodoči milijonarji so se čudili v Tolminu

8. maja 1992 je slovenska košarkarska reprezentanca naredila prvi samostojni korak, pomlajeno moštvo je ugnalo zvezdnike NCAA.
Poznejši zvezdniki lige NBA Juwan Howard, Chris Webber in Jalen Rose (z leve) so poraženi zapustili Slovenijo. FOTO: Michigan University
Poznejši zvezdniki lige NBA Juwan Howard, Chris Webber in Jalen Rose (z leve) so poraženi zapustili Slovenijo. FOTO: Michigan University
8. 5. 2022 | 05:00
4:33

V nadaljevanju preberite:

Ljubitelji košarke že nestrpno čakajo na 3. junij in na stožiško premiero filma 2017 o zmagoslavju slovenske reprezentance na evropskem prvenstvu. Starejši pa se spomnijo, da je naredila prve samostojne korake pred natanko 30 leti. Na današnji dan leta 1992 se je zbrala prva skupina kandidatov in se pomerila s slovitimi tekmeci iz ZDA, 12 dni pozneje pa je napočil trenutek za prvo meddržavno tekmo v popolni zasedbi.

Kako je Zmago Sagadin oral ledino v izbrani vrsti? Kako so se košarkarji Michigana, takratni podprvaki prvenstva NCAA, preselili iz pokritega štadiona za 50.000 gledalcev v slovensko telovadnico za 1500 obiskovalcev? Kdo jim je povzročil največ preglavic?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine