Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Osupljivih 20-20-20 za Westbrooka (VIDEO)

Russell Westbrook je eksplodiral ob zmagi Oklahome nad Los Angeles Lakers, igral je v spomin na preminulega raperja Nipseya Hussla. 
Westbrook je bil ob povratku v domači Los Angeles neustavljiv. FOTO: Reuters
Westbrook je bil ob povratku v domači Los Angeles neustavljiv. FOTO: Reuters
3. 4. 2019 | 08:05
3. 4. 2019 | 13:01
2:50
Oklahoma City po All-Star premoru igra zelo slabo, tokrat pa je bilo ozračje že pred tekmo drugačno. Prva zvezdnika Russell Westbrook in Paul George prihajata iz Los Angelesa, kjer so ubili znanega raperja Nipseya Hussla, ki je bil dober prijatelj Westbrooka. Njegove pesmi so poslušali med ogrevanjem, Russ je sam sedel na klopi z žogo med nogami in ko se je začela tekma, je bil jezni Russ v najboljši možni izvedbi. 

Na koncu se je ustavil pri neverjetnih 20 točkah, 20 skokih in 21 asistencah in čeprav je stroj za doseganje trojnih dvojčkov, mu v karieri še nikoli ni uspelo kaj takega, postal je šele drugi igralec v zgodovini s tem dosežkom, v elitnem klubu se je pridružil Wiltu Chamberlainu. Oklahoma je premagala Los Angeles Lakers s 119:103, Paul George je prispeval 19 točk, Jerami Grant pa 22. Westbrook na zadnjih štirih tekmah rednega dela potrebuje le še tri asistence, da bo v sezoni spet dosegal trojnega dvojčka v povprečju, današnji je bil že njegov 31. v sezoni. 

»Dosežek 20-20-20 je za mojega brata Nipseyja. Počivaj v miru, brat moj,« je vidno ganjen po današnjem dvoboju z jezerniki dejal Westbrook. Russ je zdaj v karieri že pri 131. trojnih dvojčkih in je tretji na večni lestvici, od drugega Magica Johnsona jih ima le še sedem manj, prvi Oscar Robertson s 181. trojnimi dvojčki pa bo tudi za zelo učinkovitega Westbrooka težko dosegljiv. 



Na derbiju za vrh zahoda so Golden State Warriors gladko premagali Denver s 116:102. Nuggets pred končnico ne igrajo več v tako dobri formi kot na sredini sezone, tokrat niso uspeli izkoristiti niti neumnosti Kevina Duranta, ki se je osem minut pred koncem tretje četrtine sprl s sodnikom in bil izključen. Do takrat je bil Durant izvrsten, dosegel je 21 točk in gospodaril na parketu Oracle Arene. Pri prvakih se je najbolj izkazal DeMarcus Cousins z 28 točkami in 13 skoki, pri Denverju je nekoliko zatajil Nikola Jokić z le 10 točkami. 

Houston je s 36 točkami in 10 asistencami Jamesa Hardna gladko premagal Sacramento (130:105), San Antonio Spurs pa s 117:111 Atlanto, pri kateri je tekmec Luke Dončića za naziv novinca leta Trae Young dosegel 15 točk. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine