Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Nikolić nabrušeno nad prvaka svoje domovine

V 2. kolu lige ABA Petrol Olimpija pri Partizanu, Krka jutri z Mornarjem.
Aleksej Nikolić septembra ni igral za slovensko reprezentanco zaradi priprav Partizana. FOTO: ABA
Aleksej Nikolić septembra ni igral za slovensko reprezentanco zaradi priprav Partizana. FOTO: ABA
6. 10. 2018 | 12:05
6. 10. 2018 | 12:40
2:32
Ljubljana – Visoka zmaga Petrola Olimpije z 21 točkami razlike in gladek poraz Krke v Podgorici (-22) ob začetku 18. sezone lige ABA zagotovo nista realen pokazatelj njune moči. Nekaj več bodo razkrile tekme 2. kola, v katerem bodo Ljubljančani gostovali pri Partizanu, Novomeščani pa bodo pričakali košarkarje Mornarja, ki so pred tednom doživeli polom v Stožicah.

Olimpija je pred odhodom v Beograd dobila zadnjega tekmeca v skupini D Fibine lige prvakov. Poleg Strasbourga, s katerim se bo merila v torek, Promitheasa, Virtusa iz Bologne, Ostendeja, Neptunasa in Bešiktaša bo med njimi še nemški Bayreuth z Žigo Dimcem in Gregorjem Hrovatom, ki je v zadnjem kolu kvalifikacij izločil poljski Torun. Po nizu spremenljivih predstav, gladkem porazu v slovenskem superpokalu proti Sixtu Primorski in uspehu nad četrto zasedbo prejšnje regionalne sezone, pa se bo preizkusila proti zasedbi s podobno krivuljo. Partizan je v 1. kolu lige ABA presenetil svoje privržence z zmago na gostovanju pri Cedeviti, ob sredinem začetku evropskega pokala pa klonil v Trentu s 73:82. Obakrat se je izkazal branilec Vanja Marinković, eden od staroselcev v moštvu, ki je po prihodu slovenskega reprezentanca Alekseja Nikolića, ameriškega dirigenta Marcusa Paigea, centra Jocka Landala in krila Radeta Zagorca doživelo spremembe.

V Novem mestu se bosta tekmeca poskusila odkupiti za visoka uvodna poraza. To potrjujejo besede Krkinega trenerja Simona Petrova: »Tekma bo za nas pomembna, saj želimo dokazati, da si zaslužimo mesto med najboljšimi v regiji. Mornar ima vrsto izkušenih igralcev, toda naše spoštovanje se ne sme tako občutiti na parketu, kot se je proti Budućnosti«.

Pari 2. kola lige ABA, sobota: Partizan – Petrol Olimpija (21), Zadar – Cedevita (17), Mega Bemax – FMP (19); nedelja: Krka – Mornar (21), Budućnost – Crvena zvezda (19); ponedeljek: Cibona – Igokea (18).

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine