Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Neustavljivi Dončić četrtič v sezoni dosegel magično mejo 30 točk (VIDEO)

Košarkarji Dallasa so v domačem dvoboju s Phoenixom prekinili niz treh zaporednih porazov (104:94).
Luka Dončić je že v prvi četrtini prispeval 12 točk. FOTO: Jerome Miron/Reuters
Luka Dončić je že v prvi četrtini prispeval 12 točk. FOTO: Jerome Miron/Reuters
10. 1. 2019 | 05:58
10. 1. 2019 | 13:27
4:05
Dallas – Da si zasluži udeležbo na tekmi vseh zvezd lige NBA, čeprav med košarkarsko elito tekmuje šele krstno sezono, 19-letni slovenski biser Luka Dončić dokazuje v skorajda vsakem dvoboju. Tudi sinoči je, ko je bil z naskokom prvi strelec ob zmagi Dallasa nad najslabšim moštvom v zahodni konferenci Phoenixom. Telički so bili pred 19.596 gledalci v domači dvorani American Airlines Center boljši s 104:94, na parketu pa so zares dominirali izključno v tretji četrtini.


Kar 36 minut na parketu


Mladi Ljubljančan je četrtič v sezoni dosegel magično mejo 30 točk, tokrat se je ustavil ravno na njej, prispeval je tudi štiri trojke iz devetih poskusov (prosti meti 10:16, za dve 4:5). Statistiko je v skoraj 36 minutah na parketu oplemenitil še s šestimi skoki, petimi asistencami in kar tremi ukradenimi žogami, kar je izenačenje njegovega drugega najboljšega dosežka v sezoni, privoščil si je tudi štiri napake. Tako izdatno minutažo kot sinoči mu je trener Rick Carlisle nazadnje naklonil sredi novembra.


Dvanajst točk v prvi četrtini


Že začetek tekme je bil za Dončića sanjski, saj je že v uvodni četrtini, v sedmih minutah in pol, dosegel kar 12 točk, tudi zadnjih pet Dallasovih v tem delu. Do glavnega odmora je nato dodal še štiri točke, v nadaljevanju pa še naprej pridno plemenitil statistiko. Najlepša poteza se mu je sicer posrečila že sredi prvega dela, ko je pri zaostanku z 8:13 zadel zanj značilno trojko »korak nazaj« ter obenem še izsilil prekršek Mikala Bridgesa in dodatni prosti met. Dvorana je bila seveda na nogah.

Na parketu je prebil skoraj 36 minut. FOTO: Bob Dechiara/Reuters
Na parketu je prebil skoraj 36 minut. FOTO: Bob Dechiara/Reuters


Obračuna s Kokoškovom in Aytonom


Dan pred dvobojem se je sicer špekuliralo, ali bo Luka zaradi težav s hrbtom, ki pa očitno vendarle niso bile resnejše, sploh nared za obračun, ki je imel zanj še nekoliko večjo vrednost, saj je na klopi tekmecev sedel nekdanji selektor slovenske izbrane vrste, srbski strokovnjak Igor Kokoškov. Obenem se je Dončić v internem dvoboju udaril tudi s prvim izborom lanskega nabora DeAndrejem Aytonom, ki v dvajsetih minutah na parketu (6 točk, 5 skokov, 1 podaja) Ljubljančanu ni segel niti do kolen.


Prvi polčas po taktih Sonc


Prvi polčas je bil izenačen, v rahli prednosti so bili večino časa gostje, ki so si v drugi četrtini nabrali osem točk naskoka. Nazadnje so vodili s 55:53, tedaj pa je Dallas z odličnim delnim izidom 16:2 tehtnico nagnil na svojo stran in vodstva do konca tekme ni več izpustil iz rok, najvišjo prednost pa si je nabral pri 99:86. V zmagovalnem moštvu velja poleg Dončića izpostaviti še krilnega igralca Harrisona Barnesa s 17 točkami, ki pa je zelo slabo metal trojke, iz osmih poskusov je namreč zadel zgolj eno.


V soboto z Minnesoto


Pri poražencih je klop prispevala 41 točk, najučinkovitejši pa je bil T. J. Warren z 20 točkami. Dallas, za katerega končnica ni samoumevna, je tako prekinil niz treh zaporednih porazov in osvojil 19. zmago v sezoni, s katero ostaja tri zmage slabši od Jezernikov iz Los Angelesa, ki zasedajo mejno osmo mesto na lestvici zahodne konference. Nov izziv čaka Teličke že v noči na soboto, ko bodo gostovali pri Minnesoti, ki ima le zmago več, vendar pa je v naletu, saj bo lovila že četrti zaporedni uspeh.
 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine