Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Dončić napolnil koš slovitih Jezernikov tudi z atraktivnim zabijanjem (VIDEO)

Los Angeles Lakers so na gostovanje v American Airlines Center prišli brez LeBrona Jamesa, a so kljub temu iz Dallasa odnesli celo kožo. 
Dončić je sicer napolnil koš Los Angelesa, a je imel premalo pomoči soigralcev. FOTO: Reuters
Dončić je sicer napolnil koš Los Angelesa, a je imel premalo pomoči soigralcev. FOTO: Reuters
8. 1. 2019 | 06:03
8. 1. 2019 | 08:43
3:37
Prvi zvezdnik lige NBA LeBron James še vedno okreva po ne tako zelo nedolžni poškodbi prepone, kot je kazalo na začetku, zato je Luka Dončić ostal brez novega srečanja s svojim idolom. Dallas Mavericks so v zadnjem obdobju precej padli v igri, zato tudi tokrat niso uspeli premagati Los Angelesa, čeprav so bili vsaj na stavnicah precejšnji favoriti. Lakers so slavili s 107:97.

Dončić, dvakrat zapored najboljši novinec meseca na Zahodu, je bil spet prvi igralec svoje ekipe, tokrat se je izkazal s kar 27 točkami v slabih 35 minutah, ki jih je prebil na parketu. Dončić je iz igre metal solidnih 43 odstotkov, zadel je 10 od 23 metov, od tega dve trojki iz šestih poizkusov in pet od sedmih prostih metov. 

Dončić v obrambnem boju z Joshem Hartom. FOTO: Reuters
Dončić v obrambnem boju z Joshem Hartom. FOTO: Reuters


V statistiko je vpisal še osem skokov in tokrat le dve asistenci, kar je predvsem posledica njegovih nerazigranih soigralcev, Harrison Barnes in Dennis Smith Jr. sta dosegal le po enajst točk, DeAndre Jordan pa še točko manj, a je dodal 19 skokov. Prav s podajo za »alley-oop« do Jordana je Dončić vknjižil prvo asistenco, to pa je bilo že 100. zabijanje centra Dallasa v tej sezoni. 

V drugem polčasu pa je tudi Dončić, ki si je tokrat vlogo organizatorja igre delil z Dennisom Smithom, pokazal, kako se napade obroč. Izkoristil je luknjo v obrambi Jezernikov in se sprehodil do obroča, nato pa z eno roko silovito zabil in dvignil dvorano v Dallasu na noge. 



V prvem delu je igra Dallasa tekla kot po maslu, Dončić ni bil pri metu za tri točke, zato je polnil koš s prodori in meti iz polrazdalje. V drugem polčasu pa so njegovi soigralci povsem popustili, vodstvo Los Angelesa se je začelo večati in Dončiću ni preostalo drugega, kot da Teličke poizkusi sam vrniti v igro. Najprej je s svojim značilnim »step-backom« dosegel prvo trojko, nato pa iz protinapada še eno in trener Lakers Luke Walton ga je moral ohladiti z minuto odmora. Dallas je ostajal na slabih desetih točkah zaostanka, povsem približati pa se niso uspeli in priložnost za zmago jim je spolzela iz rok. 

Pri gostih je ob odsotnosti LeBrona blestel Brandon Ingram z 29 točkami, Lonzo Ball jih je dodal 21 in Lakers so iz Teksasa odnesli celo kožo ter 22 zmago v sezoni, Telički pa so pri prav toliko porazih in 18 zmagah. 



V najbolj razburljivem obračunu večera so Denver Nuggets gostovali pri Houstonu, ki je do zmage prišel predvsem po zaslugi nove izvrstne tekme Jamesa Hardna. Lanski MVP lige NBA je ob slavju s 125:113 dosegel 32 točk in kar 14 asistenc, pri Denverju, ki je doživel šele 12. poraz v sezoni, pa je Nikola Jokić dosegel 24 točk in 13 skokov. 

Omeniti velja še odlična večera zvezdniških napadalcev Giannisa Antetokounmpa in Anthonyja Davisa. Po zaslugi 30 točk in 10 skokov Giannisa je Milwaukee s 114:102 ugnal Utah, Davis pa je s 36 točkami in 13 skoki New Orleansu prinesel 19. zmago v sezoni. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine