Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Luka Dončić v Kaliforniji zaman natresel kar 46 točk

Dallasa je končal izločilne boje v ligi NBA, potem ko je na gostovanju v Kaliforniji izgubil sedmo tekmo prvega dvoboja končnice z Los Angeles Clippers.
Luka Dončić in Nicolas Batum. FOTO: Kevork Djansezian/AFP
Luka Dončić in Nicolas Batum. FOTO: Kevork Djansezian/AFP
F. T.
7. 6. 2021 | 00:05
7. 6. 2021 | 06:40
3:48
Košarkarji Dallasa so končali letošnje izločilne boje v ligi NBA, potem ko so na gostovanju v Kaliforniji izgubili ključno sedmo tekmo prvega kroga končnice z Los Angeles Clippers z izidom 126:111. Luka Dončić je preživel na igrišču skoraj vso tekmo in zbral neverjetnih 46 točk, toda zaman.

Izhodišče pred tekmo je bilo znano, izid 3:3 v seriji na štiri zmage je tekmeca pahnil v »mojstrico«, kot so tovrstnim večerom rekli v športnem jeziku v nekdanji Jugoslaviji. Tega se je zavedal Dallas, ki je sedmo tekmo začel bolje in tudi dobil prvo četrtino z izidom 38:35.


Dončić s trojko ohranil upanje na zasuk


Odtlej je šlo za goste vse bolj ali manj le navzdol. Po prvem polčasu je bilo že 70:62 za moštvo Clippers, po tretji četrtini pa 100:85 – Dallas je vmes nazadnje povedel z rezultatom 81:80. Za goste je bil torej usoden popolni mrk ob koncu tretje četrtine, od katerega se niso pobrali.

Kawhi Leonard in Luka Dončić sta imela ogromno dvobojev. FOTO: Kirby Lee/Usa Today Sports
Kawhi Leonard in Luka Dončić sta imela ogromno dvobojev. FOTO: Kirby Lee/Usa Today Sports


V zadnji četrtini so gostitelji vodili že za 19 točk (106:87), bolj dramatična končnica tekme pa je bila na obzorju po trojki Luke Dončića za rezultat 114:107, toda to je bilo vse, kar so zmogli Mavericks. Pri gostih so namreč povsem odpovedali Dončićevi soigralci.

»Vse moči smo pustili na igrišču, bili smo odlični v seriji. Sovražim poraze, ampak sem ponosen na soigralce. Sedma tekma je vedno najtežja. Dvakrat smo se uvrstili v končnico, a smo izpadli v prvem krogu. Torej nismo dosegli še ničesar. Plačani smo za zmage. Zdaj bo treba usmeriti pogled proti naslednji sezoni,« je s pogledom proti zmagam komentiral razplet Dončić.


Dallas poleti zaradi Dončića v prenovo moštva


Trener Rick Carlisle je dvignil v nebo svojega najboljšega posameznika.

»Dončić je eden izmed petih najboljših košarkarjev na svetu. Zgraditi moramo moštvo okoli njega. Pred nami je ključno poletje, saj je prostih veliko igralcev. Luka je izjemen igralec in imamo ogrodje za naslednje sezone,« je razkril načrte Carlisle in se dotaknil končnice.

»Dve leti zapored smo se v končnici pomerili s Clippersi. To je že prava tekmovalnost. Odločale so malenkosti in marsikaj smo se naučili. Na sedmi tekmi so bili njihovi rezervisti, ki so zadevali. Dončić je bil sijajen, številni drugi pa niso igrali dobre tekme. Vsi smo zelo razočarani, v garderobi ni nasmehov,« je povedal Carlisle, ki od leta 2011, ko je Dallas vodil do naslova prvaka, v zadnjih desetih letih Dallas v končnici ni izločil nobenega tekmeca več..


Ljubljančan je zbral v 44 minutah igre za Dallas 46 točk


Ljubljančan je zbral v 44 minutah igre za Dallas 46 točk (za tri 5:11, za dve 12:19, prosti meti 7:11), sedem skokov in 14 podaj, torej bi mu le največji licemerci lahko očitali, da ni poskušal razigrati soigralcev. Med slednjimi so zbrali več kot deset točk še Dorian Finney Smith (18), Kristaps Porzingis (16), Boban Marjanović (14) in Tim Hardaway mlajši (11).

Pri zmagovalcih so natresli najmanj dvajset točk trije: Kawhi Leonard 28, Marcus Morris 23 in Paul George 22.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine